RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ось це поворот: матч Швейцарія - Україна може відбутися сьогодні

Прес-служба Української асоціації футболу (УАФ) висловила готовність провести сьогодні, 18 листопада, матч 6-го туру групового турніру Ліги націй між збірними Швейцарії та України, який не відбувся вчора, 17 листопада.

Заява наводиться на офіційному сайті УАФ.

УАФ повідомила, що збірна України готова взяти участь в матчі тим складом, який зараз знаходиться в Швейцарії. Команда має більш, ніж 13 футболістів, які можуть вийти на поле. У зв'язку з цим УАФ просить УЄФА вплинути на рішення швейцарської влади про приміщенні українців на карантин.

Асоціація готова зробити все можливе, щоб замінити команду, але це нереально через об'єктивні причини. Єдиний варіант - заміна національної збірної на молодіжну збірну U21, яка 17 листопада грала в матчі відбіркового турніру Євро-2021. Втім, для цього УЄФА повинен скасувати власне правило, яке не дозволяє одним і тим же футболістам виходити на поле більш, ніж в одному матчі протягом 48 годин. Іншою складністю є той факт, що гравцям потрібно встигнути пройти тестування на коронавірус, отримати негативні результати і вилетіти з України до Швейцарії. Це нереально зробити до вечора, до того ж, не у всіх футболістів є необхідні біометричні паспорти.

Таким чином, вина збірної України у скасуванні матчу повністю виключена. У зв'язку з цим українці просять УЄФА перенести матч на іншу дату. В асоціації висловили надію, що результат матчу визначитися зі спортивного принципу.

Раніше повідомлялося, що УАФ може вжити заходів, якщо збірної України зарахують технічну поразку.