RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Я шокована: друга ракетка України відреагувала на звинувачення у вживанні допінгу

Українська тенісистка Даяна Ястремська прокоментувала інформацію про те, що її допінг-тест показав позитивний результат.

Українка опублікувала заяву на своїй сторінці в Twitter.

"Кілька днів тому я отримала повідомлення від ITF, що мій допінг-тест показав позитивний результат. Я відповідально заявляю, що ніколи не приймала заборонені речовини. Я шокована даною звісткою, так як за два тижні до цього тесту я на турнірі в Лінці здала допінг-тест, який виявився негативним. Після цього я перестала тренуватися, щоб відпочити перед новим сезоном.

Дана речовина використовується як ліки для чоловіків, а жінкам не рекомендується вживати її через побічні ефекти, які воно викликає. З огляду на конфіденційність розгляду, ви розумієте, що я не можу поділитися будь-якою додаткової інформацією на даному етапі. Однак в даний час я працюю зі своєю командою, і ви можете бути впевнені, що я твердо налаштована зробити все, щоб очистити своє ім'я", - написала Ястремська.

20-річна Ястремська виступає в професійному тенісі з 2016 року. За свою кар'єру вона виграла по три турніри з серій WTA і ITF. На турнірах з серії Grand Slam найкращим досягненням українки є вихід до четвертого раунду Вімблдону-2019. У рейтингу найкращих тенісисток світу Ястремська займає 29-е місце, будучи другою ракеткою України.

Раніше повідомлялося, що українська легкоатлетка Вікторія Хапіліна дискваліфікована на чотири роки за вживання допінгу.