RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Спорт

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Лукашенко догрався: у Білорусі відібрали чемпіонат світу з хокею

Ради Міжнародної федерації хокею (IIHF) прийняв рішення позбавити Білорусь чемпіонату світу-2021.

Про це повідомляється на офіційному сайті IIHF.

"Дуже прикро, що довелося скасувати заявку на спільне проведення чемпіонату в Мінську і Ризі. Ми намагалися сприяти тому, щоб чемпіонат світу можна було використовувати як інструмент для примирення, щоб допомогти вирішити соціально-політичні проблеми в Білорусі. Хоча рада вважає, що чемпіонат світу не повинен використовуватися для політичної пропаганди будь-якою стороною, він визнав, що проведення даного заходу в Мінську було б недоречним, коли є більш серйозні проблеми, які потрібно вирішувати. Нашим пріоритетом є безпека команд, глядачів і офіційних осіб", - сказав президент IIHF Рене Фазель.

Раніше повідомлялося, що конгресмени США і депутати країн ЄС з відкритим листом звернулися до Фазеля з проханням відібрати у Білорусі право проведення чемпіонату світу-2021 з-за насильницьких дій уряду країни на чолі з Олександром Лукашенком по відношенню до простих громадян. У Мінську вже кілька місяців поспіль не припиняються протести проти влади Лукашенка. Велика кількість людей переконана, що чинний глава держави переміг на виборах завдяки фальсифікаціям. Силовики Білорусі жорстоко придушують протести і масово арештовують громадян.

Чемпіонат світу з хокею повинен був відбутися з 21 травня по 6 червня 2021 року в Білорусі і Латвії. Швидше за все, білоруська частина матчів буде перенесена в іншу країну.

Раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко планує створити спеціальні табори для протестувальників.