RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Москва "згоріла" цілком: українські спортсмени досягли приголомшливого тріумфу в Росії

Збірна України стала переможцем загального заліку на чемпіонаті Європи з важкої атлетики. Турнір відбувся в столиці Росії - Москві.

Українські спортсмени в цілому завоювали 17 медалей, серед яких - 10 золотих, три срібних і чотири бронзові. У боротьбі за перше місце українці значно випередили збірні Болгарії та Грузії, в активі яких по вісім медалей.

Український важкоатлет Дмитро Чумак в своєму Instagram опублікував текст з пісні російського гурту "Ленінград", прикріпив картинку з палаючим Кремлем.

"Вчора приснився сон прекрасний -

Москва згоріла повністю.

Пожежа на площі на Червоній,

І тліє колишній виборчком.

Ніхто не вижив - все згоріло,

Всі - Pussy, Путін і Собчак,

І біля стіни кремлівської їли

Горіли ох***но так.

Москва, по кому дзвонять твої дзвони?

Москва, почому твої золоті куполи?"

Медалі українських спортсменів розподілилися наступним чином. Ірина Деха завоювала три золоті медалі у ваговій категорії до 76 кг, посівши перше місце за сумою двоборства, а також показавши найкращий результат у поштовху та ривку. Такий же результат показала Каміла Конотоп, яка виступає у вазі до 55 к. Аліна Марущак (до 81 кг) виграла "золото" в ривку і "бронзу" у поштовху. Дмитро Чумак (до 109 кг) став найкращим у поштовху та сумі двоборства. Дмитро Вороновський (до 55 кг) завоював "бронзу" у поштовху та в сумі двоборства. Ангеліна Ломачинська (до 68 кг) завоювала бронзову медаль у ривку. Анастасія Лисенко (до 87) виграла "срібло" в поштовху, ривку і сумі.