RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Президент УЄФА назвав список жорстких санкцій за участь в Суперлізі

Президент УЄФА Александер Чеферін підтвердив, що футболістам, які зіграють в європейській Суперлізі, буде заборонено брати участь в чемпіонатах світу і Європи.

Слова футбольного чиновника наводяться на офіційному сайті УЄФА.

"Футбол є самим великим видом в спорту в світі. Він заснований на чесності та спортивних якостях. Ми нікому не дозволимо змінити це. Ми звертаємося до мільйонів уболівальників, журналістів, політиків і футбольних керівників, щоб вони підтримали нас, так як ми робимо все, щоб не допустити втілення в життя цього задуму.

Як раніше вже оголошувала ФІФА, футболісти, які гратимуть в даній закритій лізі, буде заборонено грати на чемпіонатах світу та Євро. Вони не зможуть грати за свої країни в будь-яких міжнародних матчах", - сказав Чеферін.

Нагадаємо, що старт Суперліги запланований на найближчий серпень. Формат турніру передбачає участь 20 клубів, які будуть поділені на дві групи.

У число членів-засновників і зацікавлених у створенні турніру увійшли: "Барселона", "Реал", "Атлетіко" (всі - Іспанія), "Інтер", "Ювентус", "Мілан" (всі - Італія), "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед", "Манчестер Сіті", "Арсенал", "Челсі" і "Тоттенгем" (всі - Англія). З топ-країн європейського футболу від участі в новому турнірі відмовилися німецькі і французькі клуби.

Раніше повідомлялося, що Чеферін назвав Суперлігу "плювком в обличчя".