RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Завершився чемпіонат України: підсумки сезону, таблиця

Завершився розіграш 30-го чемпіонату України з футболу. Визначилися чемпіон і призери, учасники єврокубків і команда, яка вилетіла з елітного дивізіону.

"Апостроф" підводить підсумки сезону в УПЛ.

ЧЕМПІОН

Вперше за останні п'ять років чемпіоном України стало київське "Динамо", яке на 11 очок відірвалося від срібного призера донецького "Шахтаря". Кияни виявилися найрезультативнішою командою країни - 59 голів в 26 матчах, що становить 2,27 гола за гру. Найкраща оборона також виявилася у динамівців, які пропустили 15 м'ячів (0,58 голу за гру). "Динамо" зазнало за сезон лише однієї поразки. У першому колі динамівці, які грали в неоптимальном складі через спалах коронавирусу, програли "Шахтарю" з рахунком 0:3. Втім, у другому колі "Динамо" взяло реванш у "Шахтаря" з рахунком 1:0. У наступному сезоні "Динамо" зіграє в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

ПРИЗЕРИ

Друге місце зайняв "Шахтар", який був чемпіоном попередні чотири сезони. Донецький клуб незвично багато програвав - чотири рази в 26 матчах і закономірно відстав від "Динамо". "Шахтар" також потрапив в Лігу чемпіонів, але почне свій шлях в турнірі з кваліфікаційного раунду.

Луганська "Зоря" вдруге поспіль стала бронзовим призером. Луганчани почали сезон з двох поразок, але потім видали вражаючу серію з 14 матчів без поразок, обігравши в тому числі і "Шахтар". Надалі "Зоря" вже не була такою ж стабільною і не зуміла поборотися за потрапляння в Лігу чемпіонів. Втім, луганчани зіграють в кваліфікації Ліги Європи, яка добре їм знайома.

УЧАСНИКИ ЄВРОКУБКІВ

Четверте і п'яте місце зайняли "Колос" з села ковалівка і полтавська "Ворскла". Ці клуби виступлять у кваліфікації нового європейського турніру Ліга конференцій. На потрапляння в єврокубки також претендувала "Десна", але чернігівський клуб в останньому турі несподівано програв "Маріуполю" і в підсумку залишився на шостому місці.

НОВАЧКИ УПЛ

Два з трьох новачків сезону - "Рух" і "Інгулець" виступили цілком гідно і задовго до закінчення чемпіонату забезпечили собі збереження місця в Прем'єр-лізі.

ВИЛІТ

Третій новачок - "Минай", незважаючи на прихід колишнього нападника збірної України Артема Мілевського, не зміг втриматися в еліті і посів останнє місце.

БОМБАРДИРИ

Найкращим бомбардиром чемпіонату став нападник "Ворскли" Владислав Кулач, який забив 15 голів. Друге місце в списку найкращих снайперів зайняв півзахисник "Динамо" Віктор Циганков, який забив 12 м'ячів. Третє місце з 10 голами розділили нападник Шахаб Захеді, який почав сезон в "Олімпіку", а потім перейшов до "Зорі", і форвард "Миная" Анатолій Нурієв.

ПІДСУМКОВА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ