RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На золото претендували 3 клуби: чемпіонат турецької Суперліги завершився шикарною розв'язкою

Завершився чемпіонат турецької Суперліги з футболу. Чемпіоном країни став стамбульський "Бешикташ".

Перед заключним туром на золоті медалі претендували відразу три клуби - "Бешикташ" і "Галатасарай", які набрали по 81 очку, а також "Фенербахче" (79). Фаворитом був "Бешикташ", який мав різницю м'ячів на "+2" краще, ніж у конкурента, а також забив більше голів. Таким чином, "Галатасараю" при рівності очок потрібно було вигравати крупніше за "Бешикташ". "Фенербахче" потрібно було чекати на поразки обох конкурентів.

В останньому турі "Бешикташ" вдало розпочав матч проти "Ґьозтепе", відкривши рахунок на 10-й хвилині. "Фенербахче" пропустив гол на 18-й хвилині в матчі з "Кайсеріспором". "Галатасарай" ніяк не міг забити "Малатьяспору", а в кінці першого тайму і зовсім пропустив гол. Інтригу в чемпіонській гонці відродив "Ґьозтепе", який зрівняв рахунок в середині першого тайму матчу з "Бешикташем". Після перших таймів "Бешикташ" займав перше місце з 82 очками, "Галатасарай" (81) залишався другим, а "Фенербахче" (79) - третім.

На початку другого тайму "Галатасарай" забив два голи і вийшов вперед у матчі з "Малатьяпором", а також вийшов на перше місце в турнірній таблиці Суперліги, випередивши "Бешикташ". Втім, "Бешикташ" в середині другого тайму зумів забити другий гол у ворота "Ґьозтепе" і повернув собі лідерство. У кінцівках матчах "Галатасарай" забив ще один гол у ворота "Малатьяспору", "Фенербахче" зрівняв рахунок, а потім вийшов вперед у поєдинку з "Кайсеріспором", а "Бешикташ" втримав перемогу над "Ґьозтепе".

У підсумку "Бешикташ" і "Галатасарай" набрали по 84 очки, але "орли" стали чемпіонами завдяки кращій різниці м'ячів - 89-44 проти 80-36. Третє місце з 82 очками посів "Фенербахче". Таким чином, "Бешикташ" і "Галатасарай" зіграють в кваліфікації Ліги чемпіонів, а "Фенербахче" прийме участь в кваліфікаційному турнірі Ліги Європи.