RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна домоглася, чого хотіла: в Держдумі відреагували на скандал зі слоганом "Героям слава"

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відреагував на претензії Росії з приводу нової форми збірної України із зображенням карти з українським Кримом і вітанням ЗСУ "Слава Україні". Член комітету Державної Думи РФ з фізичної культури, спорту, туризму і у справах молоді Дмитро Свищев прокоментував це рішення.

Про це пише "Чемпіонат".

Відзначимо, в УЄФА заявили, що карта України на формі не порушує правил організації, оскільки ООН визнає відповідні кордони держави. Слоган "Слава Україні" також може залишитися, а ось другий слоган - "Героям слава", в УЄФА зажадали прибрати, адже він визнаний таким, що несе політичний сенс.

"Що стосується формулювання про ООН, ну мало хто що визнає. А є країни, які не визнають. Навіщо одразу йти на конфлікт? Можна ж одразу зробити форму без спірних територій. Все життя грали в формі без територій, навіщо їм це знадобилося? тільки для того, щоб ми з вами займалися саме тим, чим і займаємося. Україна домоглася того, чого хотіла", - заявив Свищев.

Він додав, що спортсмени України нібито "починають привертати до себе увагу" напередодні зустрічі президента США Джо Байдена з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Мало що думає ООН, вони взагалі не мають до цих змагань відношення. Вони займаються іншими важливими для всього людства питаннями. Євро-2020 займається УЄФА", - сказав представник Держдуми.

Як повідомляв "Апостроф", Росія може відмовитися від участі в Євро-2020 через Україну.