RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Євро-2020 відкрилося барвистою церемонією з віртуальним шоу: відео з Риму

У Римі на стадіоні "Олімпіко" відбулася церемонія відкриття чемпіонату Європи з футболу.

ЄВРО-2020: КАЛЕНДАР ЧЕМПІОНАТУ

На церемонії італійський тенор Андреа Бочеллі виконав уривок з опери "Турандот Нессун Дорма". Ді-джей Мартін Гарікс віртуально виконав пісню чемпіонату Європи We Are the People разом з Боно і The Edge з U2. На поле розмістили 24 великих кулі з прапорами команд-учасниць. А завершилося шоу салютом.

Унікальний турнір стартував матчем між збірними Туреччини та Італії. Євро-2020 пройде на полях 11 міст в 10 країнах Європи. Чемпіонат Європи з самого початку мав відбутися влітку 2020 року. Втім, турнір був перенесений на рік через світову пандемію коронавирусу, яким заразилися вже більше 175 мільйонів чоловік. Навіть через 1,5 року після первісного спалаху захворювання багато команд продовжують грати без глядачів. На Євро-2020 на стадіони все-таки пустять частина глядачів, але з дотриманням особливих ковідних правил.

Чемпіонат Європи вперше в історії пройде відразу в 11 різних великих містах Європи. УЄФА придумав подібний формат на честь 60-річчя першого європейського чемпіонату, який відбувся в 1960 році. Тоді переможцем турніру єдиний раз в історії стала збірна СРСР. Матчі пройдуть в Лондоні (Великобританія), Римі (Італія), Мюнхені (Німеччина), Баку (Азербайджан), Санкт-Петербурзі (Росія), Будапешті (Угорщина), Севільї (Іспанія), Бухаресті (Румунія), Амстердамі (Нідерланди), Глазго (Великобританія) і Копенгагені (Данія). Спочатку планувалося, що матчі також пройдуть в Дубліні (Ірландія), але місцева влада не зуміли гарантувати присутність фанатів на трибунах. З цієї ж причини матчі перенесені з Більбао (Іспанія) в Севільї.