RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

"Слава Україні! Героям слава!": український футбол отримав офіційне гасло

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко повідомив, що відтепер слогани "Слава Україні" і "Героям слава" отримали статус футбольних символів України.

Про це футбольний чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook.

ЄВРО-2020: КАЛЕНДАР ЧЕМПІОНАТУ

"Щойно Виконком УАФ одноголосно - 45 членів "за" - підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом Ukraine, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб - карта України з Тризубом в центрі.

Також Виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел "Слава Україні!" і "Героям слава!", які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу. На всіх матчах наших збірних! Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!

Слава Україні! Героям Слава!" - написав Павелко.

Нагадаємо, що перед Євро-2020 збірна України представила нову форму, на якій зображена карта України з українським Кримом і вітання ВСУ "Слава Україні". Дана обставина викликала істерію в Росії, яка зажадала від УЄФА заборонити грати українцям в цій формі. У підсумку УЄФА прийняв половинчасте рішення - дозволив карту з Кримом і слоган "Слава Україні", але зажадав прибрати слоган "Героям Слава".

Раніше повідомлялося, що українці атакували офіційні сторінки УЄФА в соціальних мережах після рішення організації прибрати слоган "Героям Слава" з форми збірної України.