RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нідерланди - Україна - 3:2 Хроніка матчу

У матчі 1-го туру групового турніру чемпіонату Європи збірна Нідерландів обіграла команду України з рахунком 3:2. Зустріч відбулася в Амстердамі на стадіоні "Йохан Кройфф Арена".

Євро-2020

Група С. 1-й тур

НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА - 3:2 (0:0)

Голи: Вейналдум (52), Вегорст (58), Думфріс (84) - Ярмоленко (75), Яремчук (79)

Нідерланди: Стекеленбург, Думфріс, де Врей, Блінд (Аке, 64), ван Анхолт (Вейндал, 64), Вейналдум, де Йонг, де Рон, Тімбер, Депай, Вегорст.

Україна: Бущан, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Караваєв, Зінченко, Сидорчук, Зубков (Марлос, 13; Шапаренко, 64), Малиновський, Ярмоленко, Яремчук.

Збірна України в Амстердамі.

Нідерланди - Україна: прогноз букмекерів

"Для нас це дуже важлива гра, команда до неї готова. Ми повинні зіграти свою ідеальну гру. Ми з повагою ставимося до голландців, але ми добре їх вивчили. У нас на кожну гру окремий план, ми знаємо їхні сильні і слабкі сторони. Сподіваємося , що зіграємо відмінний матч і зможемо домогтися позитивного результату", - сказав головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

"Ми дивилися відео матчів збірної України, і я знаю деяких її гравців, бачив їх в справі. Вважаю її сильною командою з класними виконавцями. Вона організована і показує гідний футбол, тому якщо говорити прямо, то це важкий суперник. Маттейс де Ліхт не зіграє . А Маартен Стекеленбург - мій основний воротар", - заявив наставник збірної Нідерландів Франк де Бур.

Україна і Нідерланди зіграють у третій раз. Раніше команди зустрічалися лише в товариських матчах. У 2008 році Нідерланди на своєму полі розгромили Україну з рахунком 3:0. Через два роки команди зустрілися в Україні і зіграли внічию з рахунком 1:1.

Нідерланди ставали чемпіонами Європи в 1988 році. Тоді "помаранчеві" в фіналі з рахунком 2:0 обіграли збірну СРСР, яку тренував легендарний український тренер Валерій Лобановський. Українська національна збірна виступить на чемпіонаті Європи в третій раз у своїй історії. Поки що українці невдало виступають на континентальній першості: всього одна перемога при п'яти поразках і обидва рази команда не зуміла подолати груповий етап.