RU  UA

Більше 250 000 фанатів: як українці будуть підтримувати збірну на битві з Англією в Римі

Збірна України може отримати підтримку понад 250 тисяч українських фанатів під час матчу 1/4 фіналу Євро-2020 з Англією, незважаючи на заборону на в'їзд до Італії українських туристів.

Подробиці - в сюжеті Апостроф News.

Журналістка Наталія Кудрик з Риму розповіла, як наші співвітчизники планують вболівати за збірну України під час матчу, який відбудеться 3 липня.

"Я спілкувалася вже з фанатами та навіть людьми, які не дуже зацікавлені футболом. Всі збираються в суботу підтримувати збірну, підтримувати взагалі Україну. Люди мені розказують, що це важливо, така історична подія. Чути велике хвилювання в голосі людей. Єдина на сьогоднішній день проблема для місцевих українців, як у Римі та по всій Італії, це те, що люди поки не зрозуміли, яким чином можна буде потрапити на стадіон "Олімпіко". Немає конкретної інформації про те, як можна отримати квитки. Є дані, що вони продаються через сайт УЄФА, але кажуть, що там вони десь за 300 євро та занадто дорогі для пересічних фанатів. Тому всі чекають на якусь інформацію", - сказала Кудрик.

За словами журналістки, навіть маючи квиток на руках, прохід на стадіон зовсім не гарантований.

"Навіть якщо комусь вдасться взяти цей щасливий квиток та ще в український сектор, в українську фан-зону, то прохід туди не гарантований. В Італії дуже суворі правила навіть проходу на стадіон та в інші спортивні заклади. По-перше, треба буде пред’явити спеціальні довідки або про негативний аналіз, або що ти вже зі щепленням, або що вже перехворів", - додала журналістка.

У зв'язку з цим фанати збираються підтримувати збірну України у фан-зонах.

"Якщо навіть і не вийде потрапити на стадіон, люди гуртуються, збирають організаційні сили, щоб підтримувати збірну у фан-зонах італійської столиці. В центрі на Народній площі організовують її, та в інших зонах. Там збираються українці, попередні матчі дуже багато відвідували. Зараз готуються на суботу. До цього також підключене посольство України в Італії. Сьогодні ввечері вже підопічні Шевченка прилітають до Риму. У Facebook я бачу такий рух, що хочуть сьогодні їхати та зустрічати українських футболістів. Підготовка є. Попри такі суворі правила, люди збираються дуже сильно підтримати українську збірну з футболу", - сказала Кудрик.

Також вона розповіла, що в Італії в даний час знаходяться понад 250 тисяч українців.

"Британських мешканців в Італії значно менше, ніж українців. Лише офіційно тут понад 250 тисяч українців. Лише в самому Римі понад 11 тисяч людей. Багато прийдуть підтримати Україну", - додала Наталя.

Раніше повідомлялося, що головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився очікуваннями від майбутнього матчу 1/4 фіналу чемпіонату Європи з національною командою Англії.