RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

На стадіон "Україна" я б команду не вивів: Михайличенко відреагував на львівський футбольний скандал

Екс-тренер "Динамо", перший віце-президент Української асоціації футболу Олексій Михайличенко висловився щодо конфлікту навколо львівського ФК "Рух" і наміру президента клубу Григорія Козловського грати на стадіоні "Україна". За словами Михайличенка, він на такий стадіон свою команду не вивів би, а правила в УПЛ мають бути єдиними для всіх.

"Мені важко судити в чому конфлікт, але це явно неспортивний конфлікт. Є правила, регламенти, і ним мають слідувати всі. На мій погляд, шляхом цього конфлікту хтось хоче вирішити свої проблеми. Я дуже люблю стадіон "Україна" і провів як гравець і тренера на ньому багато матчів. Але сьогодні він не відповідає регламенту, і як тренер я б не наважився виводити команду на це поле, цей стадіон, який не відповідає нормам безпеки, який може вести до травматизму для моїх гравців... Вважаю, що цього робити не можна", - сказав він в коментарі "Апострофу".

Він підкреслив, що всі мають діяти у відповідності з регламентом і нормами закону. Функціонер зазначає, що в спробах заощадити керівництво ФК "Рух" піддає ризику своїх футболістів.

"Думаю, що для клубу це несуттєві гроші і економити на здоров'і футболістів і вболівальників - позбавляючи їх зручностей і безпеки, приносячи травматизм гравцям - цього не можна робити взагалі", - додав Михайличенко.

Він зазначив, що львівські депутати підігрівають конфлікт, що підтверджує наявність "неспортивного інтересу".

Нагадаємо, два львівських ФК "Рух" і "Львів" влаштували скандал в УПЛ, бо не погодилися з ціною, яку виставило державне підприємство стадіон "Арена Львів" за проведення матчів чемпіонату України і Кубка країни. Мова йде про суму 210 000 гривен за матч плюс підігрів поля в той період, коли він включається. Змусити директора "Арени Львова" Ольгу Манько знизити ціну президент ФК "Рух" Григорій Козловський намагався маніпуляціями і погрозами, заявила вона напередодні. Хоча виставлена клубам оплата і так нижче ринкової - "ледве дотягує до собівартості".

Наприклад, арена ОСК "Металіст" для матчів першої ліги обходиться харківському клубу близько 300 тис гривень за гру. А ціна проведення домашнього матчу "Динамо" на НСК "Олімпійський" в цьому сезоні складає 475 тис грн.

На тлі спровокованого скандалу, ФК "Рух" заявив, що тепер має намір грати не на "Львів Арені", а на стадіоні "Україна", але той вже кілька років не має господаря, і його інфраструктура не відповідає елементарним вимогам. За підсумками перевірки, стадіон "Україна" був знижений в класі, і сьогодні позбавлений права приймати ігри УПЛ.

У конфлікт втрутився мер міста Львів Андрій Садовий. Він виступив за пошук компромісу в ситуації, а також, визнавши необхідність ремонту стадіону "Україна", заявив про готовність це зробити.