RU  UA

3 млн за "золото": в Україні назвали значні суми за медалі в Токіо

Стали відомі суми призових українських спортсменів за медалі, вибороні на Олімпіаді в Токіо. За "золото" заплатять понад 3 млн гривень.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

За "срібло" спортсменам заплатять більше двох млн гривень. Призові за "бронзу" становитимуть 1,5 млн.

Розмір призових не змінився з часу літніх ігор у Ріо-де-Жанейро в 2016 році та двох зимових у Сочі в 2014 і у Пхьончхані у 2018 році. Сума зросла лише у гривневому еквіваленті через стрибок курсу валют. Суму призових встановлюють у доларах.

На попередній літній Олімпіаді у Ріо спортсмени збірної України вибороли 11 медалей. До України вони привезли дві золоті, п'ять срібних та чотири бронзових винагороди. Сума призових у загальному сягнула більше мільйона доларів.

Крім того, Україна увійшла у топ-10 держав із найбільшими винагородами. На першому місці у списку опинився Азербайджан. Там чемпіонам платять по 510 тисяч доларів. Друга сходинка у Таїланду – 314 тисяч доларів, а третя – у Казахстану, де сума винагороди становить 250 тисяч доларів.

Утім є і ті країни, де спортсменам взагалі не платять за медалі. Серед них - Велика Британія. Там головною нагородою вважається сама участь у змаганнях.