RU  UA

Україна зазнає серйозної втрати перед Олімпіадою в Токіо

За три дні до старту Олімпійських ігор-2020, які пройдуть з 23 липня по 8 серпня у Токіо, змінено девіз змагань. А у складі олімпійської збірної України відбулася заміна.

Подробиці останніх олімпійських новин - розповідає журналістка Апостроф TV Марина Білоножка.

Збірна України

Спортивний арбітражний суд покарав за допінг атлета зі спортивної ходьби Ігоря Главана. Він вже відбув покарання через вживання допінгу у 2017 році та мав взяти участь на Іграх в Токіо, де вважався одним з фаворитів на дистанції 50 км.

Однак САС вирішив подовжити термін дискваліфікації, переглянувши справу. Строк дискваліфікації збільшено до трьох років та анульовано результати, показані ним, починаючи з 25 липня 2017 року.

На Іграх в Токіо Ігоря замінить Валерій Літанюк.

Читайте: Українського топ-спортсмена дискваліфікували перед Олімпіадою: що відбувається

Новий девіз

Тим часом Міжнародний олімпійський комітет вперше за 127 років змінив девіз змагання. До звичного "Швидше, вище, сильніше" тепер додається "разом". Рішення оновити девіз пов'язане із пандемією коронавірусу. Нова фраза закликає об'єднатися усі країни у боротьбі з ковідом.

"Спільні зусилля швидше призводять до результатів, ніж індивідуальна та ізольована одне від одного робота. Це працює в медицині, у повсякденному житті. У Виконкомі вважають, що це актуально і для спорту", - зазначив президент Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах.

Читайте: Росія зганьбилася в відборі на Олімпійські ігри

Ціна Олімпіади

Пандемія внесла корективи і у бюджет змагань. Організація Ігор в Токіо обійшлася у трохи більше, ніж 15 мільярдів доларів. З них 900 тисяч пішли на створення безпечних умов для учасників.

Утім ці цифри зовсім невеликі. До прикладу, літню Олімпіаду в Пекіні 2008 року оцінили у 40 млрд доларів, а Ігри в Лондоні 2012-го - у 17 млрд.