RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Герой дня: український плавець Михайло Романчук з олімпійською медаллю

У неділю, 1 серпня, український плавець Михайло Романчук став героєм дня, завоювавши срібну медаль на Олімпіаді в Токіо в запливі на 1500 метрів вільним стилем. Це перше "срібло" в активі збірної України.

Українець поступився в запливі американцю Роберту Фінке. "Бронзу" отримав німець Флоріан Веллбрук. Ще один українець Сергій Фролов приплив до фінішу восьмим.

"Наскільки я виконав план? .. Є дві медалі. Я задоволений цими двома медалями. Нарешті, вперше за три роки, я зміг обіграти німця. Але, на жаль, з'явився молодший і швидший американець. Але в наступному році буде чемпіонат світу в Японії, правда, в Фукуоці. І там я постараюся ще раз довести, що можу виграти "золото", - сказав плавець.

Для Романчука це друга Олімпіада в кар'єрі і друга медаль на змаганнях в Токіо. 29 липня він отримав "бронзу" на дистанції 800 метрів вільним стилем.

Завойовані Романчуком медалі в плаванні стали першими для України за останні 17 років.

Нагадаємо, Романчук - дворазовий чемпіон Європи у запливі на 800 метрів вільним стилем, а також чемпіон Європи на дистанції 400 і 1500 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", українська тенісистка Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх-2020 на Токіо.