RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Тимановська просить МОК про допомогу, а діаспора вимагає втручання спортивних функціонерів

Білоруська легкоатлетка Крістіна Тимановська, яку насильно намагаються вивести з Японії через критику свого начальства, заявила про тиск і просить допомоги у спортивних функціонерів.

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA.

"Я прошу Міжнародний олімпійський комітет про допомогу. На мене чинився тиск і мене намагаються вивести з країни без моєї згоди. Тому я прошу комітет втрутитися в це", - сказала Тимановська.

Також діаспора білорусів в Японії повідомляє, що глава європейських Олімпійських комітетів Спірос Капралос звернувся до глави МОК і вимагає негайного втручання в інцидент з депортацією Тимановської. У МОК заявили, що вивчають ситуацію з білоруською легкоатлеткою.

Нагадаємо, Крістіна Тимановська різко розкритикувала білоруське спортивне начальство, яке поставило її брати участь в естафеті 4 по 400 метрів без її відома. Деякі ЗМІ повідомляють, що ця організація повністю контролюється сім'єю Олександра Лукашенка, зокрема - його сином Віктором.

Тимановську зняли зі змагань нібито в зв'язку "з емоційно-психологічним станом", вона цю інформацію спростовує. Її насильно вивозять з Токіо. В аеропорт Крістіну привезли психолог білоруської делегації і представник НОК Білорусі. Її намагалися посадити на рейс до Стамбула. Представники Turkish Airlines повідомили, що реєстрацію на рейс Токіо - Стамбул вона не проходила.

Спортсменка після скандалу планує просити політичний притулок в Європі, а саме - посольства Австрії в Токіо.

Також "Апостроф" повідомляв, що українських легкоатлетів Михайла Гаврилюка (метання молота), Назара Коваленко (спортивна ходьба) і Наталю Пироженко-Чорномаз (естафета 4х400 м) усунули від участі в Олімпійських іграх в Токіо. Причиною відсторонення від змагань стало недотримання пункту антидопінгових правил.