RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Два фінали і бронза у боротьбі: результати українців на Олімпіаді 3 серпня

Медальна посуха України на Олімпійських іграх в Токіо завершилась. Сьому нагороду в скарбничку України принесла борчиня Алла Черкасова.

Вільна боротьба

32-річна львів'янка в поєдинку за бронзову медаль прийомом туше перемогла господарку Олімпіади Сару Досьо (вагова категорія до 68 кг).

Ще одна українка побореться за бронзові медалі 4 серпня. 22-річна Ірина Коляденко, яка виступає у ваговій категорії до 62 кг, в півфіналі поступилася Айсулуу Тинибековій з Киргизії. На жаль, уродженка Ірпеня не змогла нав'язати боротьбу, поступившись з рахунком 0:10.

У поєдинку за бронзову нагороду Ірина зустрінеться з переможцем поєдинку між латвійкою Григорьєвою і румункою Інче.

Також завтра боротьбу за медалі почне Тетяна Кіт у категорії до 57 кг. У поєдинку 1/8 фіналу вона битиметься з Сівар Бусета з Тунісу.

Дивіться: Китай попереду планети всієї, Україна в шостому десятку: медальний залік Олімпіади

Греко-римська боротьба

Героями ж дня можна сміливо назвати наших борців греко-римського стилю. Парвіз Насібов, який виступає у ваговій категорії до 67 кг, в божевільному поєдинку переміг єгиптянина Ельсайєда, програючи по ходу бою з рахунком 0:6. Причому в чвертьфіналі Парвіз переміг титулованого росіянина Артема Суркова.

А Жан Беленюк (до 87 кг) в півфіналі впевнено переграв хорвата Хуклека.

У фінальних поєдинках, які пройдуть 4 серпня, Насібов битиметься з іранцем Гераеі, а Беленюк - з угорцем Віктором Лорінчем, старший брат якого Тамаш Лорінч завоював "золото" в категорії до 77 кг.

Спортивна гімнастика

Киянин Петро Пахнюк зайняв у фіналі сьоме місце в паралельних брусах. Судді оцінили його виступ на 14.533 балів. Золото виграв китаєць Жоу (16.233 балів).

Артистичне плавання

Дует Марта Федина / Анастасія Савчук вийшов у фінал з третім результатом - 188.7953 балів. За технічну і довільну програми наші дівчата отримали третій результат. На "бронзу" у наших дівчат шанси хороші. А от чи зможуть українки поборотися за "срібло" з китаянками? Будемо вірити. На жаль, за золоті медалі з росіянками наші не поборються. Дует олімпійських "іхтамнетів" багато років є непереможним.

Гребля на байдарках і каное

Наша двійка-каное зайняла останнє п'яте місце в півфінальному запливі на 1000 метрів. Та й у фіналі В наші хлопці були лише п'ятими. Почесне перше місце тут здобули каноїсти з команди "іхтамнетов".

Легка атлетика

Марина Бех-Романчук в секторі для стрибків у довжину посіла п'яте місце у фіналі. На жаль, легкоатлетка з Хмельницького виконала лише один успішний стрибок на 6,88 метрів, а п'ять її спроб завершилися заступами.

Переможниці Ігор німкені Міхамбо українка програла 12 сантиметрів.

26-річна киянка Тетяна Мельник в бігу на 400 метрів фінішувала восьмою у попередньому забігу. Вона пробігла дистанцію за 54.99 с - це 40-й результат серед 46-ти спортсменок на цій дистанції.

А ось 34-річному киянину Сергію Смелік не вистачило двох тисячних (!!!) секунди для потрапляння в півфінал на 200-метрівці. У своєму забігу він був четвертим, а в генеральній таблиці - 17-м.

Нарешті, в секторі для штовхання ядра 27-річний Ігор Мусієнко, який представляє Суми, посів останнє 15-е місце в півфіналі. Його результат - 19,56 метрів. За підсумками двох півфіналів наш штовхач ядра посів 30-те місце.

Завтра в легкій атлетиці вболіваємо за Анну Рижикову і Вікторію Ткачук в бігу на 400 метрів з бар'єрами. Крім двох українок у фіналі буде три американки, нідерландка, ямайка і панамка.

Христина Панчішко бігтиме 10 км.

Ну і в заключному фіналі дня за медалі побореться метальник молота Михайло Кохан. Нагадаємо, 20-річний легкоатлет із Запоріжжя був найкращим в півфіналі.