RU  UA

Беленюк і Насібов повернулися до України: як зустріли героїв Олімпіади

До України повернулися призери Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк та Парвіз Насібов. Спортсменів, які вибороли золоту та срібну винагороди, зустріли в аеропорту "Бориспіль".

Про це в ефірі Апостроф News розповів кореспондент Апостроф TV Олег Булах.

В аеропорту панувала дуже піднесена атмосфера. Спортсмени зайшли до терміналу, де їх зустрічали фанати, дуже щасливими.

Підтримати Беленюка та Насібова прийшли багато людей. Зокрема, в аеропорту срібного призера Олімпіади зустрічали його родичі. Привітати Беленюка із "золотом" прийшла його мама.

Команда Апостроф TV поспілкувалася з близькими Парвіза Насібова.

"Щасливі були. Всі молилися за нього. Чекаємо, всі скучили. Щасливі, це такі емоції неповторні. Він, мабуть, зараз ще не може повітрити, що все це сталося. Радіє, звісно. Я теж хочу до нього підібратися, мати свою медаль. Це тільки мотивує", - поділилася дівчина спортсмена Олена Кремзер.

Народний депутат і за сумісництвом олімпійський чемпіон Жан Беленюк привіз до України золоту винагороду. Це його перша гучна перемога, однак о 2016 році він уже мав олімпійську відзнаку. Тоді Беленюк виборов срібну медаль з греко-римської боротьби.

Парвіз Насібов срібною винагородою трохи засмучений, однак рук опускати не збирається. За словами спортсмена, він побачив свої недоліки, над якими треба попрацювати. На наступних Олімпійських іграх Насібов збирається вибороти золоту медаль.

Загалом українські спортсмени вибороли в Токіо одну золоту медаль, три срібних та дев'ять бронзових винагород. Утім Олімпіада ще не закінчилася, тож кількість медалей в українців може збільшитися.