RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Медаль в карате: результати українців на Олімпіаді 6 серпня

Літні Олімпійські ігри в столиці Японії Токіо на фінішній прямій. 6 серпня розігрується 27 комплектів медалей. Українці сьогодні вибороли бронзову медаль у карате.

Дивіться на "Апострофі" всі результати дня за участю українських олімпійців.

Художня гімнастика

Сьогодні відбулися кваліфікаційні виступи - вправи з колом, обручем, булавами та стрічкою.

Серед 26-ти гімнасток дві українки - Вікторія Онопрієнко і Христина Прикордонна.

У Вікторії з обручем 10-й результат (23.800 балів), з м'ячем - 11-й (24.300 балів), з булавами - 5-й (26.100 балів) і зі стрічкою - 6-й (21.250).

У Христини 5-й результат з обручем (24.600), 13-й результат з м'ячем (23.800), 6-й результат з булавами (25.700) і 19-й зі стрічкою (19.000).

Обидві українки вийшли у фінал - у Вікторії 9-е місце за підсумками кваліфікації (95.450 балів), а у Христини - 10-е (93.100 балів).

Фінал пройде 7 серпня.

Стрибки у воду

15-річний киянин Олексій Середа вийшов у фінал зі стрибків з 10-метрової вишки. У кваліфікації наш стрибун заробив за шість стрибків 435.90 балів. П'ять стрибків Олексій виконав вельми непогано і лише один (четвертий) відверто змазав.

Фінал пройде 7 серпня.

Артистичне плавання

Сьогодні команди виконають технічні програми. Серед 10-ти команд і збірна України в складі сестер Марини та Владислави Олексіївих, Марти Федіної, Катерини Резник, Анастасії Савчук, Аліни Шинкаренко, Ксенії Сидоренко та Єлизавети Яхно.

Наші дівчата виконали технічну програму на 94.2685 балів і посідають третє місце. Лідирують "іхтамнети" з 97.2979 балами, а друге місце у китаянок - 96.2310 балів.

Довільна програма - завтра. Українки - головні претендентки на бронзові медалі.

Легка атлетика

Чоловіки розіграли медалі у спортивній ходьбі на 50 км. Найкращий серед українців, Мар'ян Закальницький, посів 25-е місце, програвши переможцю поляку Давиду Томале 12.45 хвилин.

Валерій Літанюк фінішував 39-м (+23.57), а Іван Банзерук не фінішував.

Жінки розіграли медалі в ходьбі на 20 км. Українки не втрутилися в боротьбу за медалі. Марія Сахарук посіла 19-е місце, Анна Шевчук - 27-та, а Людмила Оляновська - 43-я.

Золоту медаль завоювала італійка Антонелла Пальмісано.

Гребля на байдарках і каное

Двоє наших веслувальників вийшли в півфінал в спринті на каное на 1000 метрів. Павло Алтюхов і Юрій Вандюк фінішували другими в чвертьфінальних заїздах.

Наша жіноча четвірка з третього місця вийшла до півфіналу в заїзді байдарок на 500 метрів.

Нарешті, жіноча двійка (Людмила Лузан, Анастасія Четверикова) на каное вийшла в півфінал в гонці на 500 метрів. Українки виграли кваліфікаційний заїзд та безпосередньо вийшли в півфінал, минаючи чвертьфінальні заїзди.

Півфінальні та медальні заїзди пройдуть в суботу, 7 серпня.

Карате

Аніта Серьогіна з Чорноморська (вага до 61 кг) не змогла поборотися за медалі. У групі українка перемогла суперницю з Перу, внічию завершила бій з марокканкою, і поступилася єгиптянці і сербці. Найбільш видовищний бій був з сербкою Йованною Прековіч, в якому українка поступилася з рахунком 4:6.

Станіслав Горуна, що представляє Україну у ваговій категорії до 75 кг, в стартовому поєдинку переміг японця Кена Нісімуру (2:1), потім виграв у американця Томаса Скотта (2:1). Бій з угорцем Каролем Габором Харспатакі завершився внічию - 0:0.

У заключному бою групи українець зазнав поразки від єгиптянина Абдалли Абдельазіза і вийшов до півфіналу з другого місця в групі.

Суперником Стаса в півфіналі був італієць Луїджі Буса. Поєдинок закінчився з рахунком 3:1 на користь італійця. Тож Станіслав Горуна - бронзовий призер Олімпіади.

Вільна боротьба

Оксана Лівач, яка виступає в категорії до 50 кг, не змогла пробитися в півфінал. У першому бою 24-річна львів'янка перемогла нігерійку Ідріс (10:0), а в чвертьфіналі поступилася китаянці Сун (3:7). Якщо китаянка вийде в фінал, Оксана побореться за "бронзу".

Але Оксана не завершує виступи. У суботу вона побореться за "бронзу", оскільки китаянка вийшла в фінал. У першому матчі втішного турніру Лівач битиметься з кубинкою Лопес Гузман.

А колишня українка Марія Стадник, яка представляє Азербайджан, вийшла в півфінал, в якому зазнала поразки і також побореться за "бронзу".

Велотрек

Олена Старикова вийшла в 1/8 фіналу в спринті. Медалі будуть розіграні в суботу.

Олена Басова не змогла перемогти, спершу в 1/32 фіналу, потім у втішній гонці за вихід в 1/16 фіналу.