RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Їй ніхто не пояснив наслідків: Беленюк розповів, хто винен у скандалі з Магучіх

Український атлет Жан Беленюк, який єдиний з усієї української збірної завоював золоту медаль в Токіо, прокоментував скандал з Магучіх. При цьому він висловив свою думку з приводу того, кого можна звинувачувати в цьому інциденті.

Про це він опублікував розгорнутий пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Свою точку зору він висловив в описі до його спільної з Магучіх фотографії, яку вони зробили на нагородженні кращих спортсменів місяця декілька років тому.

Про Ярославу Беленюк відгукується позитивно і вважає її справжньою героїнею, яка прославила Україну завойованою на ОІ медаллю.

На його думку, "спортсмени - особливі люди", які іноді "пізнають реалії життя трохи пізніше". Це він пояснює їхньою постійною зайнятістю і тренуваннями, через які не вистачає часу на багато іншого. У тому числі і на те, щоб розібратися в суспільно-політичній ситуації в країні і в світі.

Жан Беленюк закликає людей не "травити" Ярославу за ту фотографію з російською спортсменкою, оскільки нашим спортсменам ніхто в принципі не пояснював можливих наслідків таких дій.

"Я особисто розумію дівчину, яка в стані божевільної ейфорії обіймається з усіма навколо!", - пояснив Беленюк і додав, що цькування Магучіх за цей інцидент - це не правильно.

Також він нагадав, що ОКР проводив зі своїми спортсменами якусь політінформацію перед тим, як відправити їх в Токіо. Однак Олімпійський комітет України подібного робити не став. На думку Беленюка, це означає, що всі претензії з цього приводу потрібно пред'являти Керівництву нашої олімпійської збірної і Олімпійському комітету.

"Мені особисто дуже хотілося б, щоб спорт був поза політикою, але, він насправді дуже щільно інтегрований в політику!", - резюмував Беленюк.

Раніше ми також повідомляли, що Міноборони відреагувало на скандал з Магучіх: стала об'єктом спецоперації ворога.