RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Неймовірні результати: українці завоювали 12 медалей в четвертий день Паралімпіади

Четвертий день Літніх Паралімпійських ігор в Токіо приніс в скарбничку збірної України одразу 12 медалей. У медальному заліку Паралімпіади Україна посідає п'яте місце.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на Tokyo-2020, 28 серпня українські спортсмени завоювали 5 золотих, 4 срібних і 3 бронзових медалі.

Врожай золотих нагород наші паралімпійці зібрали в Tokyo Aquatics Center в плаванні.

Золоті медалі завоювали Євген Богодайко (100 метрів брасом у категорії SB6), Максим Кріпак (100 метрів вільним стилем у категорії S10), Михайло Сербін (100 метрів на спині, S11), Денис Дубров (200 метрів комплексом, SM8) і Єлизавета Мережко (100 метрів брасом, SB5).

Срібло в запливі з Сербіним завоював Віктор Смирнов.

У легкій атлетиці срібло в скарбничку України приніс Роман Данилюк у штовханні ядра (категорія F12).

Дві медалі завоювали українці в дзюдо. Ірина Гусєва в фінальному поєдинку вагової категорії до 63 кг поступилася Ханім Хусейновій з Азербайджану.

Руфат Магомедов став бронзовим призером у ваговій категорії до 73 кг, перемігши у поєдинку за бронзу росіянина Василя Кутуєва.

А Дмитро Соловей програв корейцю Юнь Мін Лі у бронзовому поєдинку вагової категорії до 81 кг.

Дві бронзові медалі завоювали представники України в настільному тенісі. Іван Май у півфіналі поступився китайцю з австралійським паспортом Ліну Ма (1:3 у сетах), а Максим Ніколенко програв півфінал китайцю Шуаю Жао (1:3).

Але! Двоє українців вийшли у фінал. Віктор Дідух у запеклому матчі переміг китайця Вейнаня Пеня (3:2), а Марина Литовченко в трьох сетах розібралася з росіянкою Раїсою Чебанікою (3:0). Фінали за участю українців пройдуть 30 серпня.

І ще одну медаль завоювали українці у фехтуванні на візках - срібло у фехтуванні на рапірах у Наталії Морквич. У фіналі українка поступилася китаянці Хаян Гу (8:15).

Антон Дацко, Андрій Демчук, Олег Науменко програли у чвертьфіналах, а Наталя Мандрик поступилася в 1/8 фіналу.

У важкій атлетиці наші спортсмени сьогодні не змогли втрутитися в боротьбу за медалі. Раїса Топоркова (вага до 61 кг) посіла п'яте місце, Тетяна Широколава (вага до 67 кг) - шоста, а Юрій Бабинець (вага до 80 кг) - дев'ятий.

У стрільбі з лука Сергій Атаманенко лише в додатковому раунді поступився Мурату Турану з Туреччини. За підсумками п'яти сесій рахунок був 139:139, а в додатковому раунді Сергій потрапив в дев'ятку, а Мурат вистрілив у десятку.

У тріатлоні виступили Анатолій Варфоломієв і Віта Олексюк. Наші спортсмени в боротьбу за медалі не втрутились.

У неділю, 29 серпня, українські спортсмени поборються за медалі в тріатлоні, фехтуванні, плаванні, веслуванні, дзюдо та легкій атлетиці.