RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явилося відео, як український спортсмен відмовив росіянам на Паралімпіаді

Відмова українського бігуна на дистанції 100 метрів Ігоря Цвєтова, котрий став срібним призером Літніх Паралімпійських ігор в Токіо, від спільного фото зі спортсменами з Росії Дмитром Сафроновим і Артемом Калашяном потрапила на відео.

Під час церемонії нагородження золотий призер Паралімпіади Сафронов простягнув руку в бік Калашяна, закликаючи співвітчизника підійти і обійнятися. Потім він звернувся до Цвєтова, пропонуючи вчинити так само.

Однак український паралімпієць навіть не став відповідати росіянину, а всього лише переступив з ноги на ногу, мабуть, вибираючи більш зручну позу для урочистого фото. Тому спортсменам, які виступають не під триколором, а під прапором Паралімпійського комітету Росії, довелося зніматися удвох.

Нагадаємо, на Олімпіаді в Токіо вибухнув скандал, коли українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на фото обіймалася з росіянкою Марією Ласіцкене. Після цього український каратист і бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна встав на захист дівчини і теж нарвався на хвилю гніву .