RU  UA

Від багатообіцяючої зірки до скандального тусовщика: яким був шлях Артема Мілевського

Відомий футболіст Артем Мілевський заявив про завершення спортивної кар'єри. Він завжди був у центрі уваги, а на столичних вечірках з'являвся не рідше, ніж на футбольному полі. Навіть пішов із великого футболу Мілевський оригінально: на цвях зірка "Динамо" повісила не бутси, а футболку, а ще він написав лист до себе-підлітка.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

Він народився у Білорусі, але мінське "Динамо" так і не стало клубом його життя. В серці спортсмена назавжди поселилися біло-сині кольори. А в історії київського "Динамо" викарбувалася сторінка з ім’ям Артема Мілевського.

"Артеме, пишу тобі з 2021 року. Попереду тебе чекає велика і яскрава, але дуже складна кар'єра", - пише Мілевський собі-підлітку.

Він настільки полюбить Україну, а київські уболівальники Мілю, що навіть отримає український паспорт. А за синьо-жовту збірну футболіст заб’є 8 голів.

У столиці Мілевський проживе 11 років. Зіграє понад 240 матчів і заб’є 84 голи. Його назвуть молодим футбольним талантом і пророкуватимуть блискучу кар'єру.

"Ти заб'єш в ворота "Барселони" і "Реала", тебе будуть хотіти купити топ-клуби Європи. У Києві тебе будуть дуже любити, вболівальники - обожнювати, і керівництво добре платити, але не відпускати", - продовжує писати футболіст.

Згодом Мілевський зізнається, що у власника "Динамо" Григорія Суркіса на столі була купа трансферних пропозицій. Утім президент клубу відмовлявся віддавати головну зірку біло-синіх. Це рішення Мілевський назве переломним у своїй кар’єрі. А футбольна спільнота згадає: губити свій талант Міля почав сам.

"Поруч із тобою в Києві буде справжній Кент - Саня Алієв", - зазначає Мілевський.

Тандем Алієв-Мілевський стане нерозлучним. Вони запалять на полі, а потім так само відірвуться у нічних клубах, забувши про дисципліну.

"Коли старші хлопці будуть тягнути тебе в нічний клуб - відмовляйся, їдь додому, висипайся і думай тільки про футбол", - радить юному собі Мілевський.

Керівництво "Динамо" за неймовірний талант пробачить йому будь-які вибрики. Навіть зустріч легенди українського футболу, володаря Золотого м’яча Олега Блохіна у халаті. Для Суркісів головне - результат на полі.

"Коли "Динамо" очолить Олег Блохін, навіть не думай прийти на його презентацію в халаті", - наголошує спортсмен у листі.

Та згодом саме Олег Блохін закриє Артему дорогу у великий футбол. Спочатку тренер переведе гравця у дубль "Динамо". А після того, як Міля прийде п’яним на тренування, вижене із клубу.

Мілевський ще буде грати у Туреччині, Хорватії, Румунії, Білорусі, Угорщині та вже ніколи не вийде на колишній рівень. А ще він буде вгамовувати нереалізованість на вечірках і за кермом. Раніше у нього були розкішна червона Ferrari і три Maserati, і він розганяв їх до 300 кілометрів на годину.

"Коли будеш купувати автомобіль, обов'язково вивчи правила дорожнього руху і 100 разів подумай перед тим, як їх порушувати", - додає Мілевський.

Минуть роки і Мілю потягне додому. Та двері "Динамо" для досвідченого, але скандального і фізично втомленого гравця вже закриті. Останнім клубом білоруського українця стане закарпатський "Минай".

"Прийшов час попрощатися з великим футболом", - резюмував кумир мільйонів.