RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З віртуальних гонок в справжній болід: історія чемпіона України по сім-рейсингу

Артем Хорольський в 2020 році виграв офіційний чемпіонат України по сім-рейсингу, після чого його запросили покерувати справжнім болідом на трасі Формули-1.

На справжній тест-трайв Хорольського запросила команда Vermin Formula, яка спеціалізується на роботі з пілотами з сім-рейсингу і проводить тести на реальному формульному боліді Formula Renault 2.0 в Європі. Як розповів "Апострофу" керівник команди Вячеслав Потапенко, гонщик пройшов тести у Франції на легендарній трасі Magny Cours, де ще зовсім недавно проходили етапи королівської Формули-1 і перемагав Міхаель Шумахер.

Гонщик закінчив сесії з найкращим часом 1.41.4, що всього в 3 секундах повільніше професійних пілотів, що працювали на цій трасі в цей день. При цьому на його боліді використовували свіжі комплекти гуми, яка дає скинути ще півтори секунди з кола.

Феноменальний результат для пілота, який вперше в житті сів за кермо Формули, він показав на боліді Renault 2.0. Монокок зроблено італійським ательє Tatuus і має серійний номер 247. Двигун Renault Sport спеціально підготовлений для Формул, об'ємом 2 літри і потужністю більше 210 кінських сил. Вага боліда всього 600 кілограм і він досягає максимальної швидкості в 240 км / год.

Сам Хорольський після тесту зізнався, що був вражений динамікою боліда.

"Але як тільки я під'їхав до першої точки гальмування - враження від розгону пішли на задній план від можливості даного боліда гальмувати. Буквально пару кіл на адаптацію і був готовий до роботи на треку з траєкторіями, точками гальмування, і в цілому - досягнення швидкого часу кола ...

На жаль, швидше проїхати мені так і не вдалося, тому що через складні погодні умови (обидві мої тренувальні сесії накрапав дощ) я так і не зміг "зібрати" чисте коло, так як кожен раз я допускав помилки і ковзалися в тому або іншому повороті. У тому числі і на своєму якнайшвидшому колі.

Незважаючи ні на що - я шалено вдячний команді Vermin Formula за надану можливість. Маю велику надію, що після даних тестів у мене відкриються можливості продемонструвати свій потенціал, а я в свою чергу - буду прикладати якомога більше зусиль, що б це реалізувати", - зазначив він.

У той же час керівник команди Vermin Formula зізнався, що був радий запросити українського чемпіона у віртуальних перегонах на реальний автодром.

"Мені це нагадало, як зовсім невідомого Кімі Райконена запросили на перші тести формули і він миттєво почав об'їжджати досвідчених пілотів. Так було і з Артемом - з перших кіл вражаючий час. Даний приклад наочно показує, що в Україні є Талан, є свої Ферстапени. реальний автоспорт дуже дорогий, але віртуальні гонки, як виявилося, можуть дати хороший базовий досвід підготовки, який миттєво можна реалізувати на треку", - сказав він.

Сім-рейсинг - це практично повна симулювання реальних гонок, які проходять на різноманітних трасах в будь-яких погодних умовах, будь то кільцеві автогонки або ралі.