RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Покидьок, якого обливали лайном і брудом: Петраков потужно виступив перед надважливими матчами збірної України

Головний тренер збірної України Олександр Петраков видав "вогняну" пресконференцію перед надважливими матчами відбіркового турніру чемпіонату світу-2022 з Фінляндією в гостях (9 жовтня) та Боснією і Герцеговиною вдома (12 жовтня).

Ось основні тези з його заяв.

Про довиклик у збірну захисника київського "Динамо" Артема Шабанова

"Сказавши, що це пожежний варіант, я ображу футболіста, правильно? Не можна так говорити. Артем - досвідчений гравець, центральний захисник. Я в нього вірю, він грав у недавніх матчах, я переговорив з ним. Думаю, Шабанов не підведе".

Про невиклик у збірну півзахисника італійської "Аталанти" Руслана Малиновського

"Думав, це буде першим запитанням. Вся країна не може спати - який покидьок Петраков. Він повинен зателефонувати і вибачитися перед ним і т.д. Я вже всю правду про Малиновського сказав, але правда в нашій країні нікому не потрібна. У нашій країні правду говорити не можна. Більше я нічого говорити не буду".

Про те, чи відчуває він тиск

"Так, вже тижнів зо два відчуваю тиск. Замість того, щоб підтримати, мене два тижні обливали лайном і брудом. Напевно, ви знаєте цих журналістів. Хочу перед усіма вами сказати: "Дякую велике". Ви мене зробили сильнішим. Самі хлопці розуміють, що потрібно вигравати. Футбол така гра, що потрібно вигравати".

Про травму півзахисника англійського "Манчестер Сіті" Олександра Зінченка

"Ми з ним розмовляли. Саша дуже вибачається, засмучений, що не може допомогти збірній. Зінченко не буде, він приступить до основної групи десь 8-10 жовтня. Він сам винен - з "Лейпцигом" отримав травму, заболів литковий м'яз десь на 10-й хвилині 2-го тайму, але каже, що у нього такий характер - не вміє просити заміну. Кажу, не вмієш - будеш лікуватися. Сашка буде дуже не вистачати - дуже порядна людина".

Про негатив до своєї персони

"За півтора місяці, які я перебуваю біля керма збірної, мені приємно, ви мене всі ненавидите, стільки статей, гидот написали. Я, чесно, став сильнішим, дякую вам величезне. У мене зараз божевільна мотивація - мене ненавидять. Мені розумні люди сказали : "Не читай інтернет". Я не читаю і відчуваю себе чудово. Взяв із собою книги, буду їх читати. Всім бажаю здоров'я і добра".