RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна здобула першу перемогу у відборі на ЧС-2022

Збірна України обіграла національну команду Фінляндії у виїзному матчі відбіркового турніру чемпіонату світу-2022. Поєдинок у Гельсінкі завершився з рахунком 2:1 на користь "синьо-жовтих".

Підопічним Олександра Петракова вдалося відзначитися швидким голом у грі. Вже на 4-й хвилині Андрій Ярмоленко вразив ворота Лукаса Градецьки ударом метрів з 20 з "не рідної" правої.

Фіни відігралися після невдалих дій Миколи Матвієнка, який вибиваючи м'яч із власного карного майданчика, потрапив у Теєму Пуккі. Від форварда господарів сфера залетіла у ворота.

Однак через чотири хвилини збірна України знову вийшла вперед. Це Роман Яремчук із близької відстані переграв Градецьки після класного пасу від Віктора Циганкова.

Після перерви підопічні Петракова зіграли за рахунком і вже не так часто турбували Градецьки. Фіни ж цілком могли вирвати нічию, проте на 76-й хвилині Палулус Аріюурі, граючи на добиванні, з кількох метрів не влучив у ворота Андрія Пятова.

Фінляндія - Україна - 1:2

Голи: Ярмоленко, 4; Пуккі, 29; Яремчук, 34.

Фінляндія: Градецьки - Алхо (Хямяляйнен, 62), Тойвіо, Араюурі, Вяйсянен, Райтала (Нісканен, 77) - Лам (Ніссіля, 62), Камара, Лод - Пог'янпало (Ріскі, 77), Пуккі.

Україна: Пятов - Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь (Корнієнко, 46) - Степаненко (Сидорчук, 77), Шапаренко - Ярмоленко (Булеца, 86), Циганков (Зубков, 77) - Яремчук (Довбик, 86).