RU  UA

Без сексу, але із безкоштовними презервативами: головні правила для атлетів на Олімпіаді-2022

До старту зимових Олімпійських ігор-2022 в Пекіні залишається 100 днів. Оргкомітет змагань вже представив дизайн медалей та головні правила для спортсменів.

Про це повідомляється в сюжеті "Апостроф ТВ".

Організатори Олімпіади-2022 у Пекіні вперше представили дизайн олімпійських та паралімпійських нагород. Кажуть, усе продумали до деталей. Навіть коробки, в яких можна зберігати нагороди - зроблені з бамбуку. Він підкреслює особливості китайської культури та відповідає концепції екологічних норм Олімпіади.

На медалях по центру - п'ять олімпійських кілець, а довкола повна назва зимової Олімпіади-2022 англійською. На звороті - розсип зірок, як символ гармонії між людиною та природою.

Разом з нагородами оргкомітет оприлюднив і правила для спортсменів. Вони зможуть пересуватися винятково між спортивними об'єктами в рамках тренувань і змагань. Відпускатимуть й попоїсти.

Нещепленим спортсменам обов'язково знадобиться тритижнева самоізоляція. Учасники змагань, які пройшли повний курс вакцинвції, можуть не проходити карантин. Водночас від моменту їх щеплення другою дозою до від'їзду до Китаю має пройти мінімум два тижні.

Олімпійцям радять якомого менше фізично взаємодіяти одне з одним. Таке обмеження вводять аби запобігти розповсюдженню коронавірусу. Усі гості країни зобов'язані носити маски, дотримуватися соціальної дистанції, а також уникати закритих приміщень.

Близькисть і вечірки також заборонили. Як і на олімпіаді в Токіо, обіцяють "анти-секс ліжка". Їх встановлювали в кімнатах спеціально - аби в олімпійців не виникало зайвої спокуси. Попри це всім учасникам видавали безкоштовні презервативи - приблизно по 13 штук на кожного.

Пекін вдруге прийматиме Олімпійські ігри. Вони розпочнуться 4 лютого наступного року й триватимуть 16 днів. Параолімпіада теж відбудеться у столиці Китаю, але вже навесні - від 4 до 13 березня.