RU  UA

Олімпіада-2022 у Пекіні: де і як житимуть учасники Ігор

До старту зимових Олімпійських ігор-2022 у Пекіні залишається два тижні. Вже незабаром спортсмени почнуть заселятися до Олімпійського містечка.

Де і як житимуть спортсмени, дивіться у сюжеті на "Апостроф ТБ":

Близько 2,5 тисяч спортсменів та їхніх тренерів проживатимуть у зимовому олімпійському містечку, яке розташоване у трьох населених пунктах – Пекіні, Яньціні та Чжанцзякоу. У ньому розташовані 20 житлових будинків та надсучасна інфраструктура.

Особливо багатий на краєвиди - Яньцінь. Там поселять гірськолижників. Місто розташоване в горах на висоті близько одного кілометра над рівнем моря. Усі корпуси там з'єднані коридорами. Також для спортсменів збудували канатну дорогу. Але до траси, за бажанням, вони можуть дістатися й на лижах.

Не менш розвинені й містечка у Пекіні та Чжанцзякоу. В обладнаних на сучасний манер кімнатах мешкатимуть по одному або по двоє. Обігрівачами, телевізорами й кондиціонерами можна керувати зі смартфонів. А ліжка регулюватимуться навіть за висотою, нахилом і довжиною.

Цілодобово працюватиме для олімпійців фітнес-центр. У кожному містечку є зони відпочинку, банки, кав'ярні та навіть сувенірні магазини. Відкриють і лікарні з десятками відділень. Однак вони не прийматимуть учасників Олімпіади, у яких виявлять коронавірус. Таких людей лікуватимуть в інших медзакладах.

Особливу увагу приділяють харчуванню - в меню олімпійців 700 страв. Організатори спеціально вивчали мультинаціональні традиції у їжі. Утім, звісно, переважатиме китайська кухня.

Працюватиме в Олімпійському містечку близько п'яти тисяч осіб персоналу. Заселення спортсменів розпочнеться вже 27 січня.

Нещодавно оргкомітет Олімпіади через коронавірус вирішив не продавати квитки на загал. Їх розповсюджуватимуть тільки серед так званої "цільової" аудиторії. Через ту ж причину організатори вирішили не допускати до змагань міжнародних глядачів.

Зимові Олімпійські ігри 2022 року відбудуться від 4 до 20 лютого. Паралімпіада – від 4 до 13 березня. Окрім столиці Піднебесної, Ігри прийматимуть Чжанцзякоу та гірський регіон Яньцінь.