RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Усик - Джошуа: дивитися повне відео бою, як українець шокував світ боксу

20 серпня в аравійському місті Джидда пройде бій реванш-між українцем Олександром Усиком та британцем Ентоні Джошуа. Другий бій відбудеться за 10 місяців після першого поєдинку, який пройшов 26 жовтня 2021 року в Англії.

"Апостроф" пропонує згадати події 10-місячної давності та подивитися цей дуже цікавий поєдинок, у якому Олександр Усик шокував світ боксу.

Нагадаємо, Усик відібрав у Джошуа чотири чемпіонські пояси у надважкій вазі - IBF, IBO, WBA та WBO. А переможець бою-реваншу також отримає вакантний на сьогодні пояс The Ring.

Чому Усик не абсолютний чемпіон? Справа в тому, що абсолютним чемпіоном світу з боксу є спортсмен, який володіє поясами чотирьох основних боксерських організацій – IBF, WBA, WBO та WBC. Титулом WBC володіє відомий британець Тайсон Ф'юрі. І з великою ймовірністю переможець цього бою побореться з Циганським бароном.

Але Усик вже був абсолютним чемпіоном, щоправда, у крузервейті (перша важка вага). Тоді був проведений турнір серед найкращих боксерів ваги та Усик його виграв. У супертяжі Олександр перейшов у статусі абсолютного чемпіона.

А ось у надважкій вазі ще нікому не вдавалося зібрати всі чотири пояси. Абсолютні чемпіони були, але ще до 2007 року, коли з'явилась Всесвітня боксерська організація (WBO). Останнім три пояси вдалося об'єднати ще одному британцю Ленноксу Льюїсу, який півроку володів титулами IBF, WBA та WBC.