RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Володар "Золотого м’яча" Бєланов опублікував відео військових ЗСУ, які засуджують тиск на УАФ

Відомий український ексфутболіст, тренер, володар "Золотого м’яча" Ігор Бєланов опублікував звернення військових ЗСУ з передової зі словами підтримки та вдячності на адресу УАФ та її керівника Андрія Павелка.

У ньому військові висловилися щодо спроб усунення Павелка з посади керівника футбольної асоціації, що за їх словами, викликає нерозуміння та дискредитує Україну на міжнародній арені.

"Отримав від хлопців з передової слова підтримки і вдячності на адресу Української асоціації футболу та її керівника Андрія Павелка. Хоч наші військові зараз за сотні кілометрів від Києва, вони прекрасно знають, що відбувається тут, у столиці. Знають, як через незаконні судові рішення намагаються дестабілізувати роботу нашої футбольної асоціації і заблокувати можливість участі України у виконавчому комітеті УЄФА. Публікую звернення наших героїчних військових і підписуюсь під кожним їхнім словом. Адже "не час зараз займатися самопоборюванням всередині нашої країни, бо в єдності наша сила!". А ворог - не пройде. Як би він не маскувався і скільки б незаконних рішень не купив", - написав Бєланов.

Спроби спочатку провести законний виборчий конгрес в УАФ, а потім і відсторонити Андрія Павелка від посади керівника асоціації через суд відбуваються з кінця 2022 року. Усі вони були невдалими, бо Павелко залишається на посаді й не втратив своїх повноважень.

Відповідні атаки в УАФ пов'язують із бажанням проросійського лобі не допустити представництва України у виконкомі УЄФА, вибори до якого пройдуть 5 квітня. Павелко став офіційним та єдиним кандидатом на цих виборах від України.