RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Учасниці проєкту Olympic Dreams Анастасія Чижевська та Інна Шинкаренко вибороли золото на Кубку Європи з дзюдо

Учасниці проєкту Olympic Dreams Анастасія Чижевська та Інна Шинкаренко вибороли золото на Кубку Європи з дзюдо. Анастасія – на турнірі Tallinn European Open, що завершився у столиці Естонії, Інна – в угорському місті Пакш, де водночас тривав Кубок Європи з дзюдо серед юніорів.

Обидві спортсменки – вихованиці тренерів Карена Балаяна та Олександри Старкової – стали чемпіонками у категорії до 57 кг. Анастасія, щоб піднятись на найвищу сходинку п'єдесталу, здобула дострокові перемоги над суперницями з Нідерландів, Естонії та Фінляндії. Інна на шляху до свого першого золота здолала представницю з Угорщини, перемогла у принциповій сутичці з чемпіонкою України, пройшла представницю Франції та у фіналі виграла ще в однієї представниці Угорщини. Інна здолала всі сутички достроково чистими перемогами.

Фото: Інна Шинкаренко

"Вітаємо наших вихованок Анастасію Чижевську та Інну Шинкаренко із золотом Кубку Європи з дзюдо! Це кращий подарунок для тренерів, – відзначила тренерка чемпіонок Олександра Старкова. – Дякуємо за підтримку Olympic Dreams та всім небайдужим! Слава Україні! Дякуємо ЗСУ!"

Спортсменки готувались до турнірів в рамках проєкту Olympic Dreams

Протягом 2022-2023 Анастасія Чижевська та Інна Шинкаренко брали участь у проєкті міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams Благодійного фонду "Майбутнє – дітям", де проходили підготовку до змагань.

Фото: Анастасія Чижевська

"Завдяки проєкту Olympic Dreams наші підопічні отримують не лише щоденні комплексні тренування за схваленою програмою, а й психологічну підтримку. Саме тому Настя за цей час виконала норматив майстра спорту міжнародного класу з дзюдо, стала срібною призеркою Європейських ігор серед студентів, виборола бронзу на Чемпіонаті Європи, а тепер стала чемпіонкою Кубку Європи! А для Інни – це взагалі перша континентальна нагорода, і відразу – найвищого ґатунку! Пишаємося вами! Рухаємось далі!", – підкреслив тренер спортсменок Карен Балаян, учасник Олімпійських ігор 1996 року.

Фото: Інна Шинкаренко

"Результат, який сьогодні продемонструвала Анастасія Чижевська, Інна Шинкаренко та їх колеги по команді, підтверджує, що проєкт Olympic Dreams виконує свою роль, є своєчасним і необхідним. Ми й надалі будемо спрямовувати наші зусилля на те, щоб юні українські спортсмени, навіть попри війну, могли продовжувати свої тренування, набували необхідний досвід, щоб надалі достойно представляти Україну у світі. Щоб на міжнародній спортивній арені ще частіше лунав український гімн та здіймався український прапор, задля цього все й робимо!" – наголосив меценат та ініціатор проєкту Olympic Dreams Анатолій Бойко.

Фото: Анатолій Бойко, ініціатор проєкту Olympic Dreams

Проєкт міжнародних спортивних таборів Olympic Dreams Анатолій Бойко разом із БФ "Майбутнє – дітям" створили для підтримки олімпійського резерву України. Під час існування проєкту вже відбулося 4 табори у дружніх країнах, серед яких Ізраїль, Греція та Кіпр. Понад 330 юних спортсменів з постраждалих регіонів України, представники 6 видів спорту, отримали можливість продовжити безпечний тренувальний процес, готуючись до відповідальних змагань.

Проєкт Olympic Dreams, ініційований Анатолієм Бойко, підтримали Міністерство молоді та спорту України, Міністерство закордонних справ, Київське обласне відділення НОК України, Федерація дзюдо, меценати та амбасадори. Зараз триває підготовка по організації п’ятого міжнародного табору.

Інформація та реквізити:

Email: [email protected]

Сайт: https://maydit.com.ua

У соцмережах: facebook.com/olympic.dreams.project та instagram.com/future2children