RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Він ніколи не мав би цим займатись": Володимир Продивус підсумував роботу Кирила Шевченка у Федерації боксу

Перший віцепрезидент Міжнародної асоціації боксу Володимир Продивус заявив, що не має наміру брати участь у виборах президента Федерації боксу України (ФБУ).

Про це він сказав в інтерв'ю 24 каналу.

Після відставки Кирила Шевченка з посади президента ФБУ, голови регіональних федерацій мають обрати нового президента на виборах. Так це передбачає статут спортивної організації.

"Я вважаю, що моїй команді вдалося вкласти у розвиток боксу стільки, скільки навряд хтось зробить у наступні так років 30. Я буду радий, якщо хтось доведе, що я помиляюся. Такій людині я готовий допомагати й зроблю від себе все належне. Але президентом федерації я більше не буду точно", — заявив Володимир Продивус.

За його оцінкою, команда Кирила Шевченка не змогла довести власну ефективність і бодай зберегти базу, створену їхніми попередниками. Одним з наслідків цього Продивус назвав провальний виступ української збірної на кваліфікаційному турнірі до Олімпійських Ігор-2024, який проходив в Італії. Там українцям не вдалося здобути жодної ліцензії на Ігри.

"До кожного спортсмена потрібно знаходити підхід, створювати умови й для фізичної, і для психологічної підготовки. Треба вміти вивести його на пік форми до тих чи інших змагань. Це дуже складна робота, і ми вміли її робити. Нинішні керівники, на жаль, цю базу зберегти не змогли. Це, перш за все, каже про "професіоналізм" людей, які не мали б цим взагалі займатись", — сказав Володимир Продивус.

Він відмовився назвати власного фаворита на посаду очільника ФБУ. Заявив лише, щоб перед новим президентом стоятимуть складні завдання. Найперше з них — повернути підготовку спортсменів на попередній рівень, "повернути повагу до спортсменів і тренерів".