RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Спорт

Новини

5 липня

4 липня

Всі новини

Турецький футболіст своїм жестом спричинив міжнародний скандал

Турецький футболіст Меріх Деміраль після виграшу матчу між Туреччиною та Австрією показав жест ультраправого турецького угруповання "Сірі вовки", що сколихнуло міжнародну спільноту.

Про це повідомляє DW.

Відповідно до інформації, турецький футболіст – захисник Меріх Деміраль – на честь перемоги над збірною Австрії показав жест ультраправого угруповання "Сірі вовки". В Туреччині інтереси угрупування представляє Партія націоналістичного руху (MHP).

DW додає: у Німеччині, де і відбувся матч Євро-2024, угрупування та сам знак не заборонені, проте "Сірі вовки" перебувають під наглядом Федерального відомства з охорони конституції.

Представник "Товариства захисту вразливих народів" Камаль Сідо прокоментував ситуацію наступним чином: "УЄФА має ясно позначити свою позицію щодо демонстрації правоекстремістських символів і заборонити показ знака "Сірих вовків" на стадіонах".

За словами Сідо, те, що фанати радіють за свою команду, можна зрозуміти, прроте "показ привітання "Сірих вовків" не має нічого спільного з мирним і виправданим святкуванням та шкодить більшості мирних уболівальників".

26-річний турецький захисник на свій захист сказав наступне:

"Те, як я радів, пов'язано з моєю турецькою ідентичністю. Тому я і показав цей жест. Я бачив, що такий самий жест роблять й інші на стадіоні. Тут немає жодного прихованого меседжу. Ми всі - турки, я дуже пишаюся тим, що я турок, і в цьому полягає сенс цього жесту. Я просто хотів продемонструвати, як я радий і як я гордий. Сподіваюся, будуть й інші можливості показати цей жест".