RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Спорт

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Найпопулярніша і найскандальніша боксерша взяла золото на Олімпіаді

Алжирська боксерка Іман Хеліф, яка стала жертвою цькування у соцмережах щодо її статі, виборола золоту медаль на Олімпійських іграх у Парижі.

Про це повідомляє Sky News.

У фіналі вагової категорії до 66 кг, Хеліф здобула перемогу над китаянкою Ліу Ян завдяки одностайному рішенням суддів (5:0).

Нагадаємо, що 1 серпня під час Олімпійських ігор італійська боксерка Анджела Каріні зупинила бій проти алжирки Іман Хеліф вже через 46 секунд після початку поєдинку. Каріні заявила, що ніколи не відчувала такої сили ударів від суперниці.

Цей випадок спричинив багато дискусій, оскільки Хеліф є однією з двох боксерок, які отримали дозвіл виступати на Олімпіаді, попри дискваліфікацію Міжнародною асоціацією боксу (International Boxing Association - IBA) минулого року на жіночому чемпіонаті світу через проблеми з тестуванням на стать. Але МОК назвала аналізи, проведені ІВА, нелегітимними і недостовірними. 2023 року Міжнародний олімпійський комітет виключив ІВА зі списку визнаних міжнародних федерацій, її членство було призупинене ще 2019 року через питання, пов'язані з фінансуванням, суддівством і етикою.