RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Спорт

Новини

19 вересня

Всі новини

«Подивимося»: у Мінспорту із сумнівом відреагували на завершення спортивної кар’єри Беленюка

Українські спортсмени продемонстрували на Олімпійських іграх, які відбулися в Парижі, найкращий за 12 років результат.

Про це під час брифінгу сказав т.в.о. міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, передає кореспондент «Апострофа».

«Результат, який є — Україні знов вдалося здивувати світ. Бо ті умови, в яких сьогодні доводиться тренуватися спортсменам, готуватися до змагань, коли тренування перериваються атаками на наші мирні міста, коли близькі гинуть під ворожими обстрілами — важко переоцінити всю складність, з якою зіштовхуються наші спортсмени, наша країна. Тому я цілком задоволений цим результатом, який без врахування воєнного фактору є найкращим за останні 12 років», — зауважив він.

Відповідаючи на запитання «Апострофа» про підготовку до наступних Літніх Олімпійських ігор, які відбудуться 2028 року в Лос-Анджелесі, Матвій Бідний наголосив на значному потенціалі командних видів спорту.

«Я сподіваюся, що кількість ліцензій буде більша, ніж цього року. Сподіваємось, на наші ігрові види спорту, командні — тут у нас є дуже великий потенціал. Традиційно легка атлетика у нас дуже сильна, боротьба. Ми будемо працювати з федераціями, у нас є розуміння того, які умови ми маємо для них забезпечити, щоб їм було легше підготувати спортсменів, забезпечити всі умови, щоб вони підійшли в найкращій формі. Головне — перемога, яка дасть нам такі можливості», — наголосив посадовець.

На запитання, кого з українських спортсменів ми не побачимо на наступних іграх, Матвій Бідний відповів: «Жан [Беленюк] борцівки поставив на килим, це говорить про те, що він, мабуть, готуватися [до наступних Олімпійських ігор] не буде. Подивимося. Ще не повернулися наші спортсмени з Олімпійських ігор».

Як повідомляв «Апостроф», новоспечений "пенсіонер" Жан Беленюк був у захваті від своєї нової медалі.