RU  UA

Голова поліції Києва пояснив вибух на ринку «Мінський»

Заступник голови Національної поліції України, начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко пояснив вибух на ринку «Мінський» в Оболонському районі Києва.

Подробиці він дав в ефірі Апостроф TV.

За словами Крищенко, поліція сама зробила підрив підозрілого пристрою.

«За допомогою динамічного гідроразрушітельного пристрою було підірвано пристрій. І кадри вибуху, які вже є в Інтернеті, - це робота вибухотехніків», - повідомив начальник поліції.

«Поки незрозуміло, що саме це було. Але схоже на саморобний вибуховий пристрій. Експерти вже почали розбиратися, яке речовина використовувалася в пристрої. При ліквідації пристрою ніхто не постраждав», - додав він.

За словами Крищенко, про вибуховий пристрій в поліцію повідомили місцеві жителі, які побачили підозрілу коробку з-під взуття.

При цьому Крищенко не став коментувати питання про те, чи пов'язаний захоплення автобуса в Луцьку з виявленням даного вибухового пристрою в Києві.

Раніше п оявілісь подробиці вибуху біля станції метро "Мінська" в Києві 21 липня. За даними мера столиці Віталія Кличка , тут знешкодили два саморобних вибухових пристрої.