RU  UA

Журналіст Юрій Бутусов розкрив деталі своєї розмови з загарбником заручників в Луцьку

Журналіст Юрій Бутусов розкрив деталі своєї розмови з загарбником заручників в Луцьку Максимом «Плохім» Кривошей.

Бутусов розповів подробиці в ефірі Апостроф TV.

«Коли чоловік зі мною зв'язався, він просто говорив про те, наскільки всі поінформовані і чи бачили його вимоги. Потім він сказав, що не хоче допустити ситуацій, які могли б йому погрожувати. Він хоче, щоб його вимоги виконали якомога швидше. Також він запросив журналістів до себе», - повідомив журналіст.

«У відповідь на мої питання про заручників, він сказав, що якщо потрібні деталі, то мені необхідно приїхати до Луцька. Я сказав, що готовий виїхати в місто, якщо він підтвердить, що готовий відпустити натомість частину заручників - жінок і дітей », - розповів Бутусов.

«Але після цих слів чоловік перервав розмову. Сподіваюся, що він подивиться ефір і зрозуміє, що пропозиція була серйозною. І якщо він хоче, щоб до нього приїхали журналісти, то повинен погодитися з тим, що потрібно відпустити частину заручників», - додав він.

Також, за словами Бутусова, на задньому фоні він чув розмови заручників.

«Вони сприймають його серйозно ... На мою думку, він зацікавлений в максимальному розголосі та саме з цієї причини вимагає, щоб на місце прибули журналісти. Мені він свої вимоги не озвучував, однак я ознайомився з ними в інтернеті», - зазначив журналіст.

Бутусов запевнив, що не поїде в Луцьк без будь-яких домовленостей з терористом.

Раніше повідомлялося, що захопник заручників в Луцьку «Максим Поганий» (він же Максим Кривошей) висунув «філософські» вимоги .