RU  UA

В отруєнні Навального запідозрили Путіна

Російський політик Леонід Гозман підозрює, що президент РФ Володимир Путін причетний до історії з отруєнням Олексія Навального.

Своєю думкою Гозман поділився в ефірі Апостроф TV.

«Я не думаю, що рішення про отруєння Навального могло прийматися на місцевому рівні. Олексій - політик федерального масштабу. Не думаю, що людина на рівні регіонального начальника ФСБ міг прийняти таке рішення. Це рішення зверху і думаю, що на такі дії не могли зважитися, чи не проінформувавши верховного головнокомандувача (в РФ верховним головнокомандувачем є Володимир Путін - «Апостроф»)», - заявив він.

За словами Гозмана, в Росії в даний момент є підтримка Навального і всі бажають йому швидкого одужання.

Він спрогнозував, що інцидент з отруєнням може спровокувати серйозні протести в Москві.

«Подібні дії об'єднують усіх. Поки державні політики не відреагували, а значить, чекають вказівок зверху і потім почнуть говорити. Отруєння Навального може спровокувати мітинги. Але не знаю, наскільки вони можуть бути масовими. У Москві можуть бути досить серйозні протести, в регіонах - не думаю», - заявив Гозман.

«В даному випадку отруєння Навального має велике значення для Кремля. В останні роки він став великим антикремлівським спікером. І він часто завдавав удари своїми розслідуваннями по самій верхівці, знаходив їх особисті заощадження та інше. Думаю, що це може бути помста за такі речі. Олексій своїми розслідуваннями домігся того, що відносини до влади стало таке ж, як до злодіїв», - додав політик.

Раніше вдова колишнього співробітника КДБ і ФСБ, покійного Олександра Литвиненка Марина вважає інцидент з отруєнням Олексія Навального поворотним моментом, оскільки раніше того підозрювали в нібито «безпечних іграх з владою».