RU  UA

"Навколо Зеленського створили вакуум": Кривонос на "Апостроф TV" у Руно

Заступник секретаря РНБО і генерал ЗСУ Сергій Кривонос в інтерв'ю Роксані Руно в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV" заявив, що його повноваження в РНБО сильно урізали, а також не дають зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.

Про відміну українських військових від російських

Кривонос пояснив, що українська армія береже своїх солдатів, на відміну від Росії та це добре видно на прикладі війни на Донбасі.

"Коли я був на Донбасі, мені кілька разів доводилося спілкуватися з родичами загиблих військових. Після цього я зрозумів, що потрібно намагатися зберегти якомога більше життів. Краще бути жорстоким на навчаннях і там солдати проллють більше поту, тоді це їм допоможе пролити менше крові на поле бою. Такий спосіб працює, так діє командування і люди це цінують. У Росії до людей ставляться погано. це видно не тільки по Донбасу, але і по Сирії. Там вважають людей за робочу масу. і їх старий принцип про те, що баби ще народять, ніяк не змінився", - запевнив він.

Про роботу в РНБО

Генерал нагадав, що раніше він займався розкриттям корупційних схем в оборонному комплексі, але пізніше його відсунули від доступу до цієї інформації.

"У мене немає особливих конфліктів з керівництвом РНБО. Але багато в чому мої повноваження обрізані. Наприклад, в питаннях" Укроборонпрому "і оборонного комплексу мене позбавили повноважень повністю і закрили доступ. Свого часу я багато знайшов щодо корупції в даній сфері, проте тепер не можу нічого довести. Усі надіслані мною запити в НАБУ, СБУ і прокуратуру вже прийшли іншим людям. Питання мого недопуску - це абсолютно політична справа. Вважаю, що корупційні схеми залишилися незмінними, а змінилися лише люди, які їх очолювали", - пояснив Кривонос.

Про спілкування із Зеленським

Кривонос вважає, що оточення президента Зеленського робить все, щоб вони не могли зустрітися з генералом особисто.

"Оточення президента Володимира Зеленського робить все, щоб я з ним не поспілкувався. Мені обіцяють зустріч із Зеленським, але поки її не було. Вони розуміють, що їм не потрібен той чоловік, який донесе президенту певну частину інформації, яку тому не повідомляють. Його оточення створило певний вакуум навколо президента. Певне коло осіб доносить тільки ту інформацію, яка вигідна його оточенню. Думаю, що президентом, у багатьох випадках, маніпулюють. Поки до президента мене не підпускають, хоча Єрмак особисто обіцяв зустріч", - зазначив генерал.