RU  UA

Росіяни намагаються просуватися: що відбувається зараз у Вовчанську

У Вовчанську, на Харківщині, ситуація залишається складною, росіяни намагаються захопити місто. Ворог прагне ослабити наших захисників та відвернути увагу українських резервів.

Детальніше про ситуацію в Вовчанську в етері Апостроф TV розповів співзасновник проєкту DeepState, військовий аналітик Роман Погорілий.

Читайте також: Росіяни на Харківщині залучили лише 10% сил: що готує ворог і де чекати наступу

"Якщо говорити про місто Вовчанськ, то ми бачимо, що північна частина міста знаходиться в "сірій зоні". Вони намагаються просуватися вглиб, закріплятися, вибудовувати собі позиції, наші ж військові тримають їх під вогневим контролем, завдають удари, зокрема і артилерією, і скидами," - ділиться військовий аналітик.

Також він розповів, що окупанти наступають не тільки з північної, але із західної частини міста.

Аналітик зазначив, що росіяни не припиняють своїх спроб і підтягують постійно резерви, заводять піхоту. А наші бійці окрім вогневого враження, намагаються штурмувати позиції орків та зачищати їх.

"В першу чергу залучаються сили (українського війська), які перебували у резерві, на ротації, на навчаннях. Чому і говорять про відтягування наших резервів – деякі сили могли стати заміною або підсиленням бійців на сході, на півдні. Тобто говорити про знімання якоїсь з бригад з гарячої точки на Сході, щоб перекинути на північ Харківщини, про це не йдеться. Розподіляються сили в міру можливостей, в міру потреб," - наголошує Роман Погорілий.

Раніше ми писали, що ЗСУ відбили деякі захоплені ворогом позиції на Харківщині.

  • Вас може зацікавити:

Скільки росіян пруть на Харківщину: відверта відповідь РНБО

Підступна атака Росії по базі відпочинку на Харківщині: зросла кількість загиблих і постраждалих. Фото

Нацгвардія вибиває росіян із лісосмуг під Харковом. Вражаючі відео