RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Британська авіація поставила на місце знахабнілі літаки Путіна

Міноборони Великобританії заявило про перехоплення п'яти російських літаків у повітряному просторі поблизу кордонів з Естонією.

У заяві військового відомства повідомляється, що винищувачі Тайфун королівських ВПС, дислоковані на авіабазі Амарі в Естонії, у вівторок, 17 травня, були підняті в повітря після сигналу тривоги, передає Лента.ру.

Спочатку британці перехопили два російських Су-27 і один літак радіоелектронної розвідки Іл-20. Потім були виявлені ще два Су-27, з якими здійснили той же маневр.

"Російські військові літаки не передавали ідентифікаційні коди і не були на зв'язку з регіональними центрами управління повітряним рухом", — наголошується в заяві британського Міноборони.

Глава військового відомства Майкл Феллон зауважив, що це вже другий випадок за тиждень, коли королівські ВПС довелося використовувати для перехоплення російської техніки.

Британські винищувачі Тайфун розміщені на авіабазі Эмари в Естонії для виконання завдань у складі Балтійського повітряного патруля (БВП) — довготривалої операції НАТО щодо забезпечення контролю повітряного простору і зони ППО країн Балтії, розпочатої у 2004 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський літак Су-27 влаштував масштабну провокацію біля американського військового літака RC-135 над Балтійським морем.