RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

США повідомили гучну новину з приводу ватажка бойовиків

Лідер терористичного руху "Талібан" мулла Ахтар Мансур загинув в результаті авіаударів американських безпілотників у Пакистані.

Про це повідомило ввечері 21 травня агентство Reuters з посиланням на представника уряду США.

Безпілотники були націлені на автомобіль, який рухався по території Пакистану недалеко від кордону з Афганістаном. Американські військові вважають, що в результаті операції загинули Мансур і ще один бойовик. За даними агентства, операцію особисто схвалив президент США Барак Обама.

Глава Держдепу США Джон Керрі, коментуючи подію, заявив, що Мансур представляв "постійну загрозу" для американських військових в Афганістані та жителів цієї країни.

У свою чергу глава уряду Афганістану Абдулла Абдулла заявив, що США інформували його про ймовірну смерть Мансура.

Агентство Associated Press заявило, що високопоставлений керівник "Талібану" мулла Абдул Рауф підтвердив загибель Мансура на афгано-пакистанському кордоні.

Ахтар Мансур був став лідером "Талібану" після смерті в серпні 2015 року попереднього лідера мулли Омара. У грудні 2015 року джерела в афганських владах оголосили про загибель Мансура, але ця інформація не підтвердилася.

Як повідомляв "Апостроф", у грудні стало відомо, що президент Росії Володимир Путін зустрічався з лідером "Талібану" Ахтаром Мансуром і обговорив з ним можливу підтримку з боку Росії.

За матеріалами "Медузи", "РБК"