RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Путіна повідомили радісну для нього новину щодо санкцій

Російське ЗМІ повідомило, що Євросоюз нібито може в кінці року частково скасувати санкції проти Росії.

Про це пишуть "РИА Новости", посилаючись на дипломатичне джерело в Брюсселі.

"Ймовірно, Євросоюз продовжить дію санкцій в останній раз, а в кінці року вони можуть бути частково зняті", — зазначило неназване джерело.

Він також прокоментував заяву голови МЗС Угорщини Петера Сійярто про те, що Будапешт виступає проти автоматичного рішення про продовження санкцій проти Росії. За словами міністра, Угорщина однозначно не згодна, "щоб рішення (про продовження санкцій, - ред.) було прийнято як би "під килимом", тобто застосування автоматичної процедури ми не приймемо" — необхідна дискусія на високому політичному рівні.

За словами дипломатичного джерела, "розбіжності в питанні санкційної політики серед країн ЄС очевидні, і сьогодні думки висловлюються відкрито".

При цьому джерело повідомило, що твердими прихильниками підтримки санкцій проти Росії є Польща, країни Балтії, а також Великобританія і Швеція.

Як повідомляв "Апостроф", 21 травня російські ЗМІ писали, що будуть продовжені санкції Євросоюзу у зв’язку з анексією РФ Криму, дія яких незабаром закінчується.

Раніше міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявляв, що Росія нібито повністю адаптувалася до санкцій західних країн.