RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У мережі висміяли реакцію росЗМI на історичний візит Обами

У соціальних мережах підняли на сміх подання російським пропагандистським ЗМІ інформації про історичний візит президента США Барака Обами до японської Хіросіми.

Над путінськими ЗМІ посміялися у Twitter.

У Twitter російського пропагандистського телеканалу "Зірка" новину про історичний візит американського президента назвали "Обама прибув до знищеної Америкою Хіросіми".

"На першому фото: знищена Америкою Хіросіма. На другому і третьому: квітучі в Росії Курили!" — прокоментували публікацію росЗМI у Twitter Мид Роисси.

Фото з Twitter Мид Роисси

Нагадаємо, Барак Обама сьогодні став першим президентом США, який відвідав Хіросіму — місце першого в історії атомного бомбардування. Як повідомляє "Голос Америки", Вашингтон і Токіо сподіваються, що цей жест продемонструє міцність їхнього альянсу і вдихне нове життя в призупинені зусилля щодо відмови від ядерної зброї.

Як заявляють в Адміністрації Обами, головна мета президента США в Хіросімі — привернути увагу до своєї програми у сфері ядерного роззброєння. У 2009 році президент США отримав Нобелівську премію миру за виступи на цю тему, які багатьох вразили. Барак Обама заявив, що під час візиту до Хіросіми у супроводі японського прем'єр-міністра Сіндзо Абе він вшанує пам'ять усіх загиблих у Другій світовій війні, але не буде вибачатися за бомбардування.

У Хіросімі внаслідок вибуху атомної бомби 6 серпня 1945 року загинуло кілька тисяч осіб, а до кінця року - ще 140 тисяч. Друга атомна бомба була скинута на місто Нагасакі 9 серпня 1945 року. Через шість днів Японія капітулювала.

Як повідомляв "Апостроф", раніше новина про те, що президент США Барак Обама підписав законопроект, згідно з яким з федерального законодавства виключаються такі поняття, як "негр" (negro) і "уродженець Сходу" (oriental), викликала ажіотаж у російських ЗМІ.