RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Ватажок ДНР надумав скаржитися на Україну в ООН

Ватажок бойовиків самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко оголосив збір підписів під зверненням до Ради Безпеки ООН з вимогою змусити Київ виконувати Мінські угоди.

Про це повідомляє сепаратистське агентство ДАН.

"Пройшло вже півтора року з моменту підписання комплексу заходів у Мінську, а Україна так і не приступила до реалізації його положень", — заявив Захарченко. За його словами, Київ нібито займається імітацією реальних кроків і під надуманими приводами затягує процес мирного врегулювання.

Захарченко звинувачує Україну у триваючих нібито з боку українських силовиків порушеннях режиму припинення вогню, відмовi провести амністію і затягуваннi процесу обміну полонених за прописаною в мінських домовленостях формулою "всіх на всіх".

Ватажок ДНР заявив, що громадськість закликає міжнародні організації "зупинити геноцид народів Донбасу з боку української влади і припинити каральну операцію, іменовану АТО". За його словами, після цього звернення жодна країна світу не зможе закрити очі на те, що відбувається "беззаконня".

"Комплекс заходів з виконання Мінських угод" було підписано 12 лютого 2015 року главами Росії, Франції, Німеччини та України. У документі, зокрема, прописані режим припинення вогню, проведення в Україні конституційної реформи, проведення виборів на Донбасі", — заявив Захарченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ватажок самопроголошеної терористичної ДНР Олександра Захарченка зробив заяву про те, що бойовики не мають наміру проводити місцеві вибори за законами України, чим підставив президента РФ Володимира Путіна.