RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Транспортний конфлікт України і Туреччини викликав хвилю радості у путінцев

Росіяни, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна, зраділи звістці про те, що Туреччина відмовилася пропускати через кордон українські фури.

Про проблему повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"На сьогоднішній день склалася напружена ситуація на кордоні і в портах Туреччини з пропуском транспортних засобів вітчизняних автоперевізників. Співробітники турецьких контролюючих органів відмовляються оформляти українські транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів між Україною та Туреччиною в двосторонньому сполученні на підставі разових двосторонніх дозволів. Аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть тільки після 1 липня 2016 року", — наголошується в повідомленні.

"Позиція Міністерства інфраструктури України полягає в тому, що українська сторона не погоджувалася з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів в 2016 році, відповідні домовленості щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалося лише в 2015 році. У той же час, у протоколі засідання 2015 року українська сторона не брала на себе жодних зобов'язань щодо поквартального використання дозволів на право здійснення двосторонніх перевезень вантажів територією Турецької Республіки, які були передані турецькою стороною, про що неодноразово повідомляла турецьку сторону", — стверджують в Мінінфраструктури.

Відзначається, що на сьогоднішній день, питання не врегульоване і вимагає рішення на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень. Українська сторона ініціювала проведення цього засідання у червні 2016 року, але до сьогоднішнього часу турецька сторона не погодила дату і місце проведення засідання.

"Враховуючи викладене, Міністерство інфраструктури України наполегливо рекомендує українським автоперевізникам утриматися від здійснення перевезень з України в Туреччину на підставі двосторонніх дозволів до узгодження позицій України та Турецької Республіки з даного питання. В даний час виконання таких перевезень можливо тільки на підставі багаторазових дозволів ЄКМТ та дозволів ОЧЕС", — йдеться в повідомленні.

Новину зі зловтіхою обговорюють на російському новинному ресурсі Lenta.ru.

"Свиноголодранцi вичерпали квоти на совість, навіть туркоманы вас рилом в г**но вмочили!", "Коли нічим відповісти великим хлопцям з Німеччини, турки можуть штовхнути ногами шавку типу України", "Селюки, це все, що вам потрібно знати про дружбу між країнами", "Селюки можуть волами перевозити, волів туркоманы не забороняли!", "Ось це поворот. Невже і тут Путін постарався?", "Зрадникі ці турки, на словах кореша, а на ділі душать молоду європейську агродержаву, терміново організувати майданутих в Стамбулі, і всю верхівку турків на сайт Миротворця", "Дві європейські держави наввипередки в єс поспішають", "Удар у спину - 2", "Я думаю відповідь Туреччини від вна буде асиметрична — вони її.. перейменують!", "Дивно, мені один хохол говорив, що Туреччина підтримує укр. Меджліс і скоро введе війська", — коментують путінці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше розгорівся міжнародний скандал між Туреччиною і Німеччиною з-за того, що німецький парламент 2 червня прийняв резолюцію про визнання геноциду вірмен Османською імперією в 1915-1916 роках.