RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Путіна побачили руку Гітлера в рішенні Німеччини викреслити Росію з союзників

Рішення Німеччини перевести Росію з категорії партнерів у суперники виглядає зловісно на тлі перевидання в країні "Майн кампф" Адольфа Гітлера.

Про це заявила глава комітету Держдуми РФ з безпеки і протидії корупції Ірина Ярова, передає РИА Новости.

Депутат закликала німецьких політиків проявити особливу відповідальність напередодні 75-річчя вторгнення нацистської Німеччини в СРСР.

"Тоді амбіції і бажання панувати забрали мільйони життів невинних громадян нашої країни і наших солдатів, які рятували світ від фашизму. Будь-які форми розкручування маховика претензійних політичних амбіцій завжди дорого обходяться народам", — підкреслила Ярова.

Нагадаємо, 1 січня 2016 року в Німеччині було знято обмеження на перевидання автобіографічної книги Гітлера. Через тиждень «Майн кампф» вже з'явився на німецьких книжкових полицях. Нове видання налічує 2 тисячі сторінок. При цьому оригінальний варіант книги, не забезпечений коментарями істориків, як і раніше, залишиться під забороною.

Як повідомляв "Апостроф", 5 червня стало відомо, що в оновлену редакцію німецької «Білої книги» — документа для вищого керівництва, присвяченого політиці безпеки і загрозам держави, — було внесено зміну статусу Росії з партнера на суперника.

В якості обґрунтування Берлін вказує на дії Москви, спрямовані на насильницьке забезпечення своїх інтересів у Криму і на сході України, "порушення міжнародного права", "односторонню зміну кордонів".