RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Путіна заявили про підготовку "глобального удару" НАТО по Росії

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клинцевич заявив, що НАТО шляхом розміщення військ на колишніх радянських військових базах у Європі готує плацдарм для глобального удару по Росії.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство Интерфакс.

"У них є багато серйозних планів в рамках концепції так званого глобального удару. НАТО піднімає наші старі радянські бази в Прибалтиці, Румунії, Польщі, розставляє там людей", — заявив Клинцевич.

Він підкреслив, що кількість військовослужбовців НАТО в даних державах зросла у 19 разів. Однак, за словами Клинцевича, в абсолютних цифрах це може бути не так вже й багато.

"Але, по суті, готується плацдарм, куди може бути поставлено обладнання та підготовлені майданчики для реалізації великих планів", — додав російські політик.

За його словами, Генштаб РФ відстежує ситуацію навколо активності НАТО поблизу російських кордонів.

"Звичайно, ми будемо перенацілювати (бойові засоби), просувати (війська) з урахуванням того, як розвивається активність НАТО. І, звичайно, це перш за все загрожує тим країнам, де знаходяться системи протиракетної оборони. Ми цього не приховуємо", — сказав російський сенатор.

Також він вважає, що Росії не варто особливо турбуватися через дії Альянсу поблизу її кордонів.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Станіслав Бєлковський спрогнозував подальше загострення відносин Росії і НАТО.