RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Автор фільму про допінги у Росії дав прочухана росЗМІ: опубліковано відео

Журналіст німецького телеканалу ARD Хайо Зеппельт, автор скандального розслідування про допінги у Росії, під час інтерв'ю кореспонденту телеканалу Росія вступив у конфлікт зі знімальною групою.

Про інцидент доповіли в пропагандистській передачі Вести.

Журналіст Ольга Скабеева в ході інтерв'ю попросила Зеппельта пред'явити документи, що підтверджують факти, викладені в його фільмі, однак він відповів, що зараз їх у нього немає.

Росжурналіст багато разів намагалася вивести Зеппельта з себе питаннями на зразок чи платили йому хабара, чому він хоче довести, що президент Росії Володимир Путін поганий. Вона також неодноразово вимагала показати матеріали, на яких ґрунтується фільм.

Журналіст спочатку вів себе спокійно, але зрештою не витримав.

"Ви не повинні захищати свою країну, ви журналіст, ви повинні бути незалежною", - обурився Зеппельт і попросив припинити інтерв'ю.

Але Скабеева не відставала, вона продовжувала задавати питання і не хотіла йти. В результаті німецький журналіст запитав: "Ви що дурна", викинув мікрофон за двері кімнати, де проходила бесіда, потім почав виносити штатив від камери, а також зажадав видалити відзнятий матеріал.

Оскільки знімальна група чинила опір, він почав погрожувати викликати поліцію. А потім близько півгодини йшов за знімальною групою, намагаючись викликати поліцію.

Нагадаємо, раніше вийшов новий фільм ARD «Година Ікс для Росії», в якому колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков звинуватив радника міністра спорту Росії з питань антидопінга Наталю Желанову в повному руйнуванні потенціалу Російського антидопінгового агентства (РУСАДА).

Також він звинуватив Желанову в тому, що спільно з міністром спорту Віталієм Мутко вона чинила вплив на президента Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) для припинення антидопінгового розслідування щодо Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський актор Михайло Єфремов підірвав мережі віршем "Айболить", в якому в сатиричній формі розповідається про серії гучних допінгових скандалів навколо спортсменів з Росії.